#SOMJOVES

Que les festes no t'aturin! Treballa per Nadal!

VOLS TENIR MÉS EXPERIÈNCIA? VOLS COMENÇAR A FER GUARDIOLA I TENIR UNS DINERS EXTRES? Deixa la manta,  les crispetes, el mòbil i fes créixer el teu CV. Les empreses t’estan esperant!!

Ja ha arribat l’hora! Comença la Campanya de Nadal i moltes empreses han obert les seves portes a noves contractacions.

Des del sector de l’hostaleria fins al sector del comerç, aquests dies incrementaran la seva activitat per tal de satisfer les necessitats dels consumidors, és per això, que tant grans magatzems com  cadenes alimentàries obren les seves portes a nous talents i tu en pots ser un!.

En aquest enllaç podràs consultar les diverses plataformes on trobar ofertes de feina fetes a mida segons el teu perfil (estudis, experiència, inquietuds, ...). Tot i que en algunes ocasions podria tractar-se d’un treball temporal sempre pot ser una bona oportunitat per donar un impuls a la teva carrera professional i adquirir  més experiència laboral.

 • Treball en equip i cooperació
 • Creativitat
 • Empatia
 • Orientació al client
 • Planificació i organització
 • Compromís amb l’organització

No t’ho pensis més i decideix-te!. T’agradaria ser una de les persones que troben feina a la “Campanya de Nadal”? Aquí tens algunes de les competències que podràs posar en joc en aquestes feines

Si no estàs treballant i vols començar a fer guardiola per les vacances d’estiu no ho dubtis més i apunta’t en totes aquelles ofertes que més t’entusiasmin. Sempre és un bon moment per aprendre i seguir adquirint més competències.

Si tens menys de 35 anys vine a L’Oficina Jove de Treball i t’ajudarem en aquesta recerca per aconseguir el teu objectiu!


 

 


 

La creativitat et circula per les venes?

Inscriu-te a la convocatòria Art Jove!

Tens un projecte creatiu i vols portar-lo a terme? Necessites recursos i assessorament per fer-ho? Doncs no dubtis en presentar-te a les convocatòries ART JOVE  que convoca la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta convocatòria dirigida a artistes de entre 16 i 30 anys, compta amb diverses modalitats vinculades a diversos aspectes de la producció en arts visuals: la creació de projectes, la investigació, l’edició d’artista, la intervenció en l’àmbit de la natura i el paisatge i la intervenció en l’àmbit museístic i patrimonial. Aquestes modalitats es desenvolupen en col·laboració amb els principals museus i centres d’Art del nostre país com són, respectivament, Hangar, centre de producció i investigació d’Arts Visuals pels projectes de creació, MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona pels d’investigació, el Centre d’Art La Panera per les edicions d’artista, Lo Pati Centre d’Art de Terres de l’Ebre pels projectes vinculats al paisatge i el Museu Nacional d’Art de Catalunya pels que fan referència al patrimoni.

Així mateix també es convoquen dues beques per realitzat una residència a HISK, Higher Institute of Fine Arts de Gant (Bèlgica), un centre de referència a nivell europeu pel que fa a la formació de joves artistes. Aquestes beques permetran als artistes seleccionats incorporar-se i participar en el seu programa de formació post-acadèmica durant un mes.

Finalment, també es concedeixen dues beques de mediació de projectes i dues més amb el suport d’ACVIC per a projectes de mediació a través de l’educació per joves de 18 a 35 anys.

El termini per a presentar projectes finalitza el dilluns 22 d’octubre. Així mateix, el dimecres 3 d’octubre s’atendran a la pròpia Sala d’Art Jove les consultes que es puguin tenir respecte a la convocatòria i a les seves diverses modalitats.

La Sala d’Art Jove és un programa de l’Agència Catalana de la Joventut pensat per a l’experimentació artística i la investigació, on es faciliten recursos  per a la formació, la professionalització i la transferència social del treball dels joves creadors. Amb tot els projectes seleccionats mitjançant les diverses convocatòries, es conformarà la programació de la Sala d’Art Jove durant l’any 2019, concretat tant en les exposicions com en les activitats que s’adrecen a joves creadors, estudiants i al públic en general.


Pots trobar tota la informació a www.saladartjove.cat
 

 


 

Tens menys de 30 anys? Estàs inscrit a la Garantia Juvenil (o pensaves apuntar-t’hi)?

Fa temps que tens un projecte en ment, però et manquen els € per posar-lo en marxa?

La Generalitat de Catalunya posa en marxa un ajut econòmic per tal de facilitar la inserció laboral dels joves menors de 30 anys acollits al Programa de Garantia Juvenil, mitjançant l'autoocupació.

Qui ho pot sol·licitar?
Poden sol·licitar aquests ajuts els joves menors de 30 anys, prèviament inscrits al programa de Garantia Juvenil, que es donin d'alta com a treballadors autònoms des de l'1 d'octubre de 2017 fins a la data màxima de presentació de sol·licituds de subvenció, 15 d’octubre de 2018.

Com fer la sol·licitud?
El termini de presentació de sol·licituds és del 20 de juliol fins al dia 15 d’octubre de 2018. La sol•licitud s’ha de fer de forma telemàtica aquí.

L’import de la subvenció serà de 9.900,00 euros per a persones joves inscrites a la Garantia Juvenil que romanguin de forma ininterrompuda durant 12 mesos d’alta al RETA o règim alternatiu.

Vols saber més?
Des de la Direcció General de Joventut organitzem sessions informatives, en col•laboració del Servei d’Entitats d’Economia Social i Autoempresa, sobre la convocatòria. Aquestes sessions estan adreçades tant a joves com a professionals que estigueu interessats en conèixer la convocatòria  i els seus requisits.

Les sessions informatives programades són:  

Trobaràs més informació sobre els ajuts aquí.

No ho deixis passar!

 

 


 

T’agrada escriure? Sovint et sorprens escrivint versos en un tovalló de bar?

Si la poesia t’inspira i és la base de les teves creacions literàries pots presentar la teva obra fins al 15 d’octubre de 2018.

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, amb la col•laboració de l’Agència Catalana de la Joventut i l’Institut Balear de la Joventut, convoquen el Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra adreçat a joves escriptors i escriptores en llengua catalana que tinguin entre 16 i 30 anys.

Qui pot participar?
El concurs està obert a joves escriptors i escriptores que tinguin entre 16 i 30 anys el 31 de desembre de 2018.

Com funciona el Certament Art Jove de poesia?
El treball, de temàtica lliure, ha de ser original i inèdit, i es presentarà anònimament mitjançant pseudònim.
L’extensió de l’obra ha de ser similar a la d’un llibre convencional de poesia i ha d’estar escrita en llengua catalana.
El termini per formalitzar la inscripció tanca a les 24.00 hores del 15 d’octubre de 2018.
El premi pretén ser una eina de professionalització, atès que, a banda de les aportacions monetàries (2.000 euros pel primer premi i 500 pel segon), una editorial de reconegut prestigi publicarà el poemari guanyador, que es presentarà a diferents territoris de parla catalana amb l'assistència de la persona premiada.

Els membres del jurat, designats per l’organització, es reuniran durant el mes de novembre per deliberar i donaran a conèixer la seva decisió durant la setmana del 17 a 23 de desembre de 2018.

Qui era Salvador Iborra? Per què un premi amb el seu nom?
Salvador Iborra i Mallol va ser un poeta, periodista i docent valencià que va treballar com a corresponsal literari per al Diari de Balears i com a docent a instituts de Cerdanyola del Vallès i Matadepera. Va publicar tres obres poètiques, Un llençol per embrutar (2003), Les entranyes del foc (2005), que va rebre el premi Domènec Perramon de poesia i Els cossos oblidats (2009) guardonada amb el premi Jaume Bru i Vidal. L’any 2011, quan només tenia 33 anys, va morir apunyalat davant del seu pis a Barcelona, a causa d'una discussió pel robatori d'una bicicleta a un amic seu.

El certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra vol ser un homenatge a la figura del poeta valencià i que va veure truncada la seva trajectòria professional massa jove. A més, un dels objectius del concurs, a banda d’esperonar i fomentar la literatura en llengua catalana, és el d’articular un espai de formació horitzontal que faciliti dinàmiques de coneixement, d’interrelació i de debat amb altres escriptors amb diversos nivells de trajectòria professional. En aquests espais formatius, participaran els finalistes del certamen que, a més,  viatjaran durant el mes de desembre a Palma per assistir a la final del certamen on es donarà a conèixer el nom de les persones guanyadores.

Més informació

 

 


 

Vols treballar aquest estiu? Aprofita aquesta època de l’any per a guanyar experiència laboral!

Coneixes quins son els  sectors amb més demanda durant l’estiu? I els diferents canals per cercar feina? Coneixes els passos que cal seguir?

Des de l’Oficina Jove de Treball t’ajudem, t’assessorem i t’acompanyem en aquest camí.  Abans de començar, et recomanem aquests 5 tips per realitzar una recerca amb èxit:

 1. Com sóc? Com em veuen? Quines habilitats i competències tinc? El teu entorn et pot ajudar en aquesta fase d’autoconeixement.
 2. De què vull treballar? Analitza el mercat de treball: En quins sectors hi ha feina? Quins requisits demanen? De què puc treballar?
 3. Treballa’t les eines necessàries: CV i carta de presentació.
 4. Tingues una actitud positiva i constant.
 5. Practica l’entrevista de feina. Investiga l’empresa: quines preguntes em poden fer? Quines preguntes puc fer jo?


En el següent enllaç, trobaràs algunes feines de temporada, així com una descripció per tal de saber en què consisteixen i com poder accedir-hi. Recorda que aquestes feines sempre són temporals, de jornada completa, parcial o per hores.

http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/treball/feines_d_estiu_i_treball_temporal/


L’Oficina Jove de Treball és un servei adreçat a joves menors de 35 anys, pensat especialment per facilitar el teu accés al mercat de treball, aconseguir la teva inserció laboral i vetllar per les teves condicions professionals.

Si tens dubtes, posa’t en contacte amb nosaltres!

http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/treball/oficina_jove_de_treball/


No ho dubtis i aprofita aquest estiu al màxim!
 

 


 

Treu-li suc a aquest estiu, treballa o forma’t en l’educació en el lleure!

L’estiu és un bon moment per fer coses noves, una d’elles és per a capacitar-te com a monitor o per a treballar en el camp de l’educació en el lleure. Treballar en activitats de lleure o fer cursos intensius de monitor o de director d’activitats de lleure infantil i juvenil és una bona oportunitat per créixer a nivell personal i professional.


Treballa en el món del lleure

Els diplomes de director i de monitor d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, t’habiliten per poder treballar en l’àmbit de l’educació en el lleure.

Aquesta feina la pots fer, de manera remunerada, en el sector de l’educació en el lleure, especialment durant l’estiu, on hi ha una demanda creixent de persones titulades degut a les vacances escolars. També pots trobar ocupació durant l’any en menjadors escolars, activitats extraescolars, centres diaris d’educació en el lleure...

De juny a setembre l’oferta d’activitats de lleure s’incrementa considerablement i hi ha més demandes de monitors i directors en casals, colònies, campaments, rutes, camps de treball, ludoteques, establiments amb animació turística...

La feina en l’àmbit de l’educació en el lleure està regulada pel Conveni col•lectiu del sector del lleure educatiu i sociocultural.
Pots contactar amb entitats o empreses que organitzin aquesta mena d’activitats per saber si busquen personal o tenen alguna borsa on et puguis apuntar.

Més informació a:


Forma’t com a Monitor/a o Director/a

Si t’interessa el món de l’educació i t’agrada dinamitzar i ser protagonista d’una manera global en el creixement personal d’infants i d’adolescents a les seves activitats en el temps de lleure pots inscriure’t als cursos intensius de director/a o de monitor/a d’educació en el lleure que durant l’estiu organitzen les escoles d’educadors en el lleure.

La única condició que se’t demana és que tinguis 18 anys complerts al moment d’iniciar el curs.

Les escoles d’educació en el lleure d’arreu de Catalunya, reconegudes per la Direcció General de Joventut, tenen una variada oferta de cursos i moltes programen intensius d’estiu.

I recorda que pots convalidar part dels mòduls del curs de director amb estudis universitaris i amb dos anys d’experiència en el món del Lleure (700h mínim). Consulta-ho a les escoles de lleure.

Més informació a:

 

 


 

T’agrada la música? Cantes en català o occità i tens el teu propi grup?

Si és així, ja et pots apuntar al Kastanya.cat, sigui quin sigui el teu estil!


Què és Kastanya.cat?
És la 3a edició del projecte de foment del català i l'occità a través de la música. És una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Lleida Televisió que vol fomentar l’ús de la llengua catalana mitjançant la música, i alhora promocionar grups musicals que canten en català o occità, en el marc de la tradicional festa de la Castanyada. La iniciativa està oberta a músics de qualsevol estil i edat, tant amateurs com músics amb discos al mercat. L'activitat compta amb la col•laboració de l'Escola de Música l'intèrpret i la sala Cotton Club de Lleida.

 

En què consisteix?
Aquesta iniciativa, que no és cap concurs, gira al voltant de dos elements bàsics:

 1. Un gran concert final a la sala Cotton Club de Lleida, el diumenge 11 de novembre.
 2. Set programes de televisió, d'uns 25 minuts de durada cadascun, que serviran per presentar els grups participants. S’emetran per Lleida Televisió al llarg de les set setmanes anteriors al concert i es penjaran al seu web. En cada programa es presentaran dos o tres grups que assajaran tutelats per un músic de primera línia que els farà de mentor. Els enregistraments dels programes de televisió previs al concert es faran en dissabte, el mes de setembre.


Quins requisits cal complir per participar-hi?

 1. Interpretar tots els temes en català o occità
 2. La participació dels grups és totalment desinteressada i no comporta cap contraprestació econòmica per cap concepte
 3. El temps màxim d’actuació de cada grup durant el concert no podrà superar els 20 minuts, incloent-hi el temps d’ajustament dels instruments.


Com inscriure-s’hi i fins quan?
Per formalitzar la inscripció caldrà que feu arribar el formulari que trobareu a la pàgina de les bases a jjardanuy@gencat.cat. El termini d'inscripció estarà obert tot el mes de maig.

 

Podeu seguir tota l'actualitat i el desenvolupament del projecte a través del seu lloc web o del facebook del projecte!

Fes sentir la teva veu i aprofita per donar-te a conèixer!

Més informació a:

 

 


 

Assegura’t el moment!

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l'Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, ha posat en marxa una campanya de sensibilització per conscienciar de la importància de la prevenció de riscos tant en l'àmbit personal com en el laboral.

Cada dia pots viure un situació de risc que cal prevenir i evitar.

 • Quan estiguis davant d’una pantalla recorda separar-te’n uns 50 cm! La il•luminació i evitar els reflexes també són importants!
 • Si repeteixes molt una acció, ves amb compte! Procura canviar els moviments i les postures, per exemple, quan utilitzis el ratolí o el teclat del mòbil.
 • Ves canviant l’activitat! Descansa de tant en tant! Et sentiràs millor.
 • No portis massa pes i aixeca càrregues amb ajuda, amb els equips adequats i amb la postura correcta!
 • No corris per arribar a l’hora, surt amb el temps necessari! Conduir qualsevol vehicle o caminar sense seguir les normes pot tenir conseqüències greus per tu i pels altres!
 • Planifica’t i organitza’t! L’estrès no és un bon company!
 • Treballa en equip, aprendràs més, tindràs més bons resultats i viuràs una bona experiència!
 • Demana i informa’t de tot allò que desconeixes o  que has de saber per fer bé la feina i protegir-te. Davant de qualsevol dubte demana informació, hi tens tot el dret!
 • Quan utilitzis productes químics llegeix sempre les etiquetes del producte i segueix les instruccions!
 • Si utilitzes auriculars, vigila amb el volum!

Tens molta més informació a http://treball.gencat.cat/ca/ambits/seguretat_i_salut_laboral/promocio_i_campanyes/28-abr/2018/campanya-joves/

Prevenir assegura el teu present i millora el teu futur!

#caprisc

 

 


 

Ets estudiant universitari? T'interessa fer les pràctiques en el medi rural?

Obrim les inscripcions al Pràcticum Odisseu, on t'oferim 45 places de pràctiques universitàries remunerades en empreses de municipis rurals.

La Generalitat de Catalunya posa en marxa per tercer any els ajuts Odisseu, que van adreçats a aquells estudiants universitaris que desitgeu realitzar pràctiques remunerades en empreses situades al món rural.

La durada de les pràctiques és de mínim  300 hores,  a realitzar fins el proper setembre de 2018.

Pots presentar la  teva sol·licitud fins el 15 de maig de 2018 al web www.odisseujove.cat.

El programa pot representar una primera experiència laboral, que complementa la teva formació i et prepara per al mercat laboral, oferint-te l’oportunitat de contactar amb el teixit empresarial de territori rural.
 

En el procés de selecció d’estudiants, i amb l’objectiu de fomentar l’arrelament al territori i frenar el despoblament de les àrees rurals, es valorarà la voluntat dels participants a quedar-se a viure a  la zona on han realitzat les pràctiques  una vegada acabades.

Pel que fa a la selecció de les empreses participants en el programa, un criteri important és la voluntat d’incorporar laboralment l’estudiant una cop finalitzada  l’estada en pràctiques a l’empresa.

Després de dues edicions del programa, s’han atorgat un total de 55 ajuts a empreses i institucions de diferents sectors productius com el turístic, el tècnic-industrial, o l’agrònom. I la taxa d’inserció laboral dels joves a les empreses ha estat del 28%!

No ho dubtis i inscriu-te a: www.odisseujove.cat


Més de 10.500 joves participants
El programa d’ajuts al Pràcticum Odisseu és una iniciativa en el marc més ampli del programa Odisseu, iniciat el 2011. Durant aquests darrers set anys, més de 10.500 joves han participat en les accions del programa en algun dels territoris rurals.

El programa està impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural, la Direcció General de Joventut i l’ Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (Generalitat de Catalunya), a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, i amb la col•laboració dels Grups d’Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de Joventut.
 

 


 

Ei, jove! Et sona el ‘Sona 9’?

Tens un grup o ets solista i vols participar en la 18a edició del concurs de maquetes que organitza la plataforma musical Sona 9? És molt fàcil. Només has de registrar-te al web del concurs i publicar un mínim de tres cançons originals en català al teu perfil del web. Recorda que tens temps fins al 15 d'abril!

Per guanyar el concurs has de superar diverses proves a l'estudi i en directe dividides en diverses fases: concerts preliminars, taller de producció de directe, proves semifinals, fase final i gran final (3 finalistes). La gran final se celebrarà el 14 de novembre a la sala Luz de Gas a Barcelona.

Pots optar als següents premis:

Premi Sona 9
Si ets el millor o la millor solista (o sou el millor grup) del concurs guanyaràs el premi Sona 9 i gaudiràs d’una gravació i edició d’un disc amb un productor professional, faràs una gira de concerts per Catalunya, signatura d’un contracte discogràfic amb la companyia que esculli el grup ( o solista), portada a la revista Enderrock del mes d’agost del 2019, una campanya de difusió als mitjans del concurs i accés a la radiofórmula d’iCat, un cop s’hagi publicat el disc.

Premi Joventut, segon lloc en la classificació
Et permetrà enregistrar un CD-EP en un estudi professional, fer una minigira de 3 concerts promocionals per diferents festivals de Catalunya i comptar amb una campanya de difusió als mitjans del concurs.

Premi Èxit, tercer lloc en la classificació
Podràs gravar un single amb 2 cançons i comptar amb una campanya de difusió als mitjans del concurs.

Premi de Votació Popular
Està dotat amb 1.000€ en material musical. Enguany es decidirà el mateix dia de la final, on les tres candidatures finalistes podran optar-hi gràcies al vot del públic.

Premi Cases de la Música
S’atorgarà al grup amb més projecció de futur seleccionat entre els 18 grups classificats de la fase preliminar del Sona9, segons la tria dels professionals de les Cases de la Música de Catalunya.

Aquest premi, gestionat per les Cases de la Música, consisteix en un programa de tutoria/coaching anomenat Incubadora Musical, que inclou uns packs d’accions amb l’objectiu d'ajudar el grup o solista a fer un salt qualitatiu en la seva carrera musical, que inclou producció, gravació, gestió, assessorament, seguiment de la carrera musical del grup i ajut a la creació.

El Sona9 2018, està organitzat per el Grup Enderrock, Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya i Generalitat de Catalunya. Compta amb el suport del Govern de les Illes Balears, l'Illenc i Generalitat Valenciana, l'Institut Valencià de Cultura, i la Fundació SGAE, amb el patrocini d’Estrella Damm.
 

Si t’agrada la música i vols que soni, participa en el concurs!
Informa't a www.enderrock.cat/sona9

 

 


 

Ja saps què estudiar? T’imagines de què vols treballar en el futur?

Cada any, durant els mesos de febrer, març i abril, se celebren arreu del territori diversos salons i fires on t’informaran i assessoraran sobre els estudis que es poden cursar a Catalunya i també fora de Catalunya. Pren nota del calendari d’aquests esdeveniments!

Un dels primers moments decisius (potser el primer) de la teva vida és aquell en què has de decidir de què voldràs treballar quan finalitzis la teva vida acadèmica i, en conseqüència, quins estudis hauràs de fer per aconseguir-ho.

Batxillerat o Formació Professional? Quina carrera escollir? Quines sortides professionals hi ha associades a cada estudi? Potser encara no ho tens prou clar. Aquests salons s’organitzen per ajudar-te a prendre la millor decisió. Alguns d’ells informen i assessoren sobre tots els nivells acadèmics, d’altres estan especialitzats en la formació professional i d’altres t’apropen al món del treball i les empreses. Tot seguit t’informem del calendari per ordre cronològic.

Calendari d’esdeveniments:


A més, en alguns d’aquests salons i fires podràs informar-te sobre la Garantia Juvenil, els requisits per apuntar-t’hi i tot el que t’ofereix aquest programa de la Unió Europea per reduir l’atur juvenil.

I recorda que molts d’aquests esdeveniments tenen descompte amb el Carnet Jove!

No els deixis passar!

 


 

Ja saps què vols estudiar? Coneixes els passos a seguir?

Et donem eines per decidir el teu futur educatiu!

A partir d’ara i durant els propers mesos és el període en què molts joves decidiu què estudiar en el futur i quins són els passos a seguir. Entre els recursos que tens per decidir millor el teu futur acadèmic, hi ha la campanya In-forma’t 2018, que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona entre el 29 de gener i el 16 de març.

Des de Joventut, t’ajudem a prendre les decisions sobre el teu futur educatiu, formatiu i acadèmic posant al teu abast recursos i recomanacions per tenir millors eines per decidir el futur.

Pots accedir-hi mitjançant el web jove.cat o informar-te’n de manera presencial a les Oficines Joves o Punts d’Informació Juvenil de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil.

Decideix ben informat i avança cap al teu futur acadèmic!

En aquest àmbit, també volem explicar-te la campanya de l’Ajuntament de Barcelona In-forma’t 2018, que consisteix en una variada oferta d’activitats gratuïtes per conèixer millor les teves opcions acadèmiques, les diferents vies d’accés, els plans d’estudis i les sortides professionals, des de cicles formatius a graus universitaris a més de moltes altres alternatives d’estudis.

L’objectiu d’In-forma’t
En unes dates en què els i les joves us plantegeu quin estudis realitzar el proper curs, l’objectiu d’In-forma’t és reforçar les activitats, serveis i projectes sobre itineraris acadèmics que es realitzen al llarg de l’any: assessoraments personalitzats sobre itineraris d’estudis, acompanyament en la presa de decisions acadèmiques, mentoria amb professionals de diferents sectors i orientació en línia sobre estudis.

ACtivitats en el marc de la campanya
Tallers variats sobre el Treball de recerca, oratòria, tècniques d’estudi o preparació per enfrontar les PAU; xerrades entorn el BatxiBac (batxillerat francès) i altres estudis fora de Barcelona ciutat, beques d’estudis tecnològics i científics per a noies i molt més.

També inclou visites a empreses i entitats on explorar diferents tipus de professions a què et pots dedicar en l’àmbit de les arts escèniques, l’hosteleria i el turisme, la perruqueria i l’estètica, el treball social, l’advocacia…

I activitats per a famílies que esdevindran un espai d’informació i assessorament dirigit a les persones que exerceixen el rol de pare, mare o tutor/a, on poden conèixer el sistema educatiu actual i com acompanyar un/a adolescent en el moment de presa de decisions.

L’In-forma’t està organitzat pel Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves i els Punts infoJOVE de Barcelona. Enguany la campanya compta amb la col•laboració del Consorci d’Educació de Barcelona, la Fundació BCN Formació Professional,Porta22 – Barcelona Activa, el Centre per a Famílies amb Adolescents, elsPunts JIP (Jove Informa’t i Participa), elsPunts ATE (Aquí t’escoltem!), i universitats i centres educatius de Barcelona.

Consulta el programa

Inscriu-te


Més informació:

 

 


 

Portal Estiu de la Generalitat de Catalunya

Comença l’estiu..
Ja tens tot allò què et cal?
Entra al Portal Estiu de la Generalitat de Catalunya

L’estiu és una època on la majoria de nosaltres canviem moltes de les dinàmiques que portem al llarg de la resta de l’any, i, per tant, hàbits i conductes. Aquests canvis comporten noves necessitats i activitats.

La Generalitat de Catalunya posa a la vostra disposició el Portal Estiu que us ofereix consells i recomanacions, que us poden ser útils per treure profit de l’estiu, on trobaràs activitats d’estiu, formació, beques i ajuts, consells de seguretat i molt més.

El Portal Estiu vol ser com una navalla suïssa d'usos múltiples o com la pantalla d’inici del vostre ordinador on teniu els accessos directes a tots els temes que us interessen.

Així doncs, des dels vostres ordinadors o dispositius mòbils podreu consultar ràpidament totes aquelles informacions relacionades amb l’estiu: estat de les platges, previsió metereològica, com prevenir incendis, informació turística, l’ús del mòbil a l’estranger, agenda de festes, activitats d’estiu, beques per a infants i adolescents relacionades amb el lleure estiuenc, o informació útil en cas d'emergència són alguns dels molts temes que podeu consultar al Portal Estiu.

No dubtis més i entra al Portal Estiu!

 


 

Vols emprendre? Tens ganes de conèixer les possibilitats que existeixen?

Coneix el programa Catalunya Emprèn 2017-2020, que promou la formació del talent emprenedor entre els joves

Hi pots trobar suport a la teva iniciativa, la possibilitat de contactar amb persones per parlar del teu negoci o projecte, així com diferents recursos per desenvolupar-lo.

La Generalitat de Catalunya dóna continuïtat al programa Catalunya Emprèn, consolidant una iniciativa que es va posar en marxa l’any 2012 amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya.

Entre els principals reptes del programa per als propers quatre anys es troba promoure la formació en emprenedoria entre els joves. Aquest programa diferents iniciatives:

Xarxa Emprèn: ofereix un servei de suport a l'emprenedoria per a la creació d’empreses, on pots trobar informació, assessorament, formació i recolzament en el procés de consolidació del teu projecte.

@EmprenSocial: fomenta l’ecosistema de l’emprenedoria social amb la participació d’entitats i institucions socials.

Aracoop: dona a conèixer el paper de l’economia social i cooperativa com a model empresarial competitiu. Ofereix formació, acompanyament a la internacionalització i assessorament.

Programa Consolida’t: impulsa accions que afavoreixin el treball autònom en el mercat de treball, fent possible creixement i competitivitat al mateix temps.

Start up Catalonia: promou l’acceleració de les start-ups, d’empreses innovadores amb potencial de creixement, mitjançant l’acceleració de les vendes i la internacionalització.

Programa d’Emprenedoria corporativa: afavoreix la connexió entre empreses mitjanes i grans ja consolidades i les start-ups, les persones emprenedores, les investigadores i les petites empreses, per afavorir-ne la col·laboració.

#ServeisPerEmprendre: recull tots el serveis d’emprenedoria actualment existents a Catalunya.

Si tens cap dubte o et cal algun assessorament, contacta amb la teva Oficina Jove més propera:

Pots trobar més informació del programa Catalunya empren a:

 

 


 

T’agrada la teva llengua?

Vols fer de voluntari, però no tens temps per anar amunt i avall?

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya posa en marxa el VxL virtual, una nova modalitat de Voluntariat per la llengua vxl.cat  que permet practicar català a través de la conversa per mitjà d’aplicacions de videoconferència. D’aquesta manera, els participants podreu practicar català des de qualsevol lloc del món.  

El VxL virtual té per objectiu crear parelles lingüístiques,  formades per un voluntari que parla català habitualment i un aprenent que en té coneixements bàsics, que es comprometen a conversar per videoconferència una hora a la setmana, durant 10 setmanes. Només cal ser major d’edat i disposar d’un ordinador amb bona connexió a Internet, càmera, micròfon i altaveus o auriculars i descarregar un programa de videoconferència.

Les parelles lingüístiques es formen a partir de la disponibilitat horària i les preferències del voluntari i de l’aprenent.  

Els participants comptareu amb el suport d’un equip de dinamitzadors que facilitaran unes orientacions bàsiques, materials de suport en línia i atendran les consultes dels voluntaris i dels aprenents.

Pots inscriure’t a: http://vxl.cat/participa-hi

No ho dubtis més i fes-te VxL!
Més informació a: http://vxl.cat/

 


 

La Garantia Juvenil: més oportunitats!

Apunta't a la Garantia Juvenil!

La Generalitat de Catalunya ha donat un nou impuls a la Garantia Juvenil!

Fins ara, ja s’han inscrit al programa més de 46.100 joves catalans, dels quals 18.000 han obtingut un contracte laboral i gairebé 26.000 més han participat (o estan participant) de programes de formació, de pràctiques laborals o d’algun itinerari d’emprenedoria per desenvolupar una idea de negoci.

 

JOVE! Quines novetats t’oferim?

La principal novetat d’aquesta tardor és l’oferta 2.250 contractes de 6 mesos per a joves amb títols universitaris, amb titulacions de cicles formatius mitjà o superior o bé que hagueu obtingut un certificat de professionalitat.

Es tracta de contractes en pràctiques per treballar en ajuntaments i entitats sense afany de lucre, arreu del territori, i s’adrecen especialment a aquells joves que intenteu accedir per primer cop al mercat laboral i que esteu buscant una experiència laboral relacionada amb els vostres estudis.

 

Què et cal per poder optar a aquests contractes?

 • Complir els requisits (que pots consultar a http://garantiajuvenil.gencat.cat) i fer la inscripció al sistema de Garantia Juvenil.
 • Acreditar la possessió d'un títol universitari o de formació professional (de grau mig o superior), de títols oficialment reconeguts com a equivalents, o d'un certificat de professionalitat que t’habiliti per a l'exercici professional
 • Complir els criteris que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques
 • Estar inscrit com a persona demandant d'ocupació no ocupada (DONO) al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Si vols més informació sobre aquests contractes et pots adreçar a:

NO HO DEIXIS PASSAR!

 

Pujar