#SOMJOVES

Vols compartir pis amb companys o companyes o bé llogar una habitació?

Vols compartir pis amb companys i companyes o llogar una habitació?
Compartir pis o llogar una habitació és una de les opcions més assequibles per viure quan ho necessitis per motius d’estudis, de feina o per altres projectes de vida. A més de compartir les depeses, aprendràs a conviure amb altres persones; per això has de valorar si el model de convivència que et proposen s’adequa a tu i si podràs viure-hi amb harmonia. 
 
També cal tenir present que, a l’hora de compartir pis, s’ha de respectar el nombre legal d’ocupants que tingui estipulat, que podràs consultar a la cèdula d’habitabilitat.
 
Hi ha diversos contractes que et permeten compartir habitatge. Només cal que triïs el que és millor per a tu.
 
Contracte de lloguer parcial  
Llogues una part d’un habitatge que és propietat d’algú i amb el qual conviuràs. A més d’estar amb el propietari o propietària, pot ser que hi visquin altres persones, ja que poden haver-hi contractes de lloguer parcial simultanis en un mateix pis. Aquest tipus de contracte es pot fer lliurement, però cal deixar-hi clar quins són els espais propis i els espais comuns.
 
Contracte de sotsarrendament  
Llogues una habitació a una persona llogatera que no és la propietària de l’habitatge. És un tipus de contracte molt regulat i limitat per la llei en què intervenen: 
- La persona propietària del pis o arrendadora, que n’ha de donar el consentiment per escrit.
- La persona llogatera del pis o sotsarrendadora, que et llogarà l’habitació.
- El sotsarrendatari o sotsarrendatària, que és la persona que pren l’habitació. 
En el moment de buscar una habitació, és important assegurar-se si la persona que la lloga és la propietària de l’habitatge o la llogatera. Estigues alerta amb els sotsarrendaments irregulars. En cas que sigui el llogater o llogatera qui t’ofereix l’habitació, assegura’t que té el permís del propietari. A vegades, la persona que ofereix l’habitació no fa cap tipus de contracte i probablement evitarà fer cap document que provi el sotsarrendament, com ara empadronar la persona que pren l’habitació o facilitar-li rebuts de pagament de rendes o quantitats pagades en concepte de fiança. 
 
Contracte de lloguer amb més d’un arrendatari
Llogues un habitatge sencer juntament amb diversos companys i companyes. Aquest contracte està sotmès a la Llei 29/1994, de 24 de novembre, d’arrendaments urbans.
Per informar-te de les característiques d’aquesta opció i dels drets i deures que comporta, consulta l’apartat Llogar d’aquest web.
I si tens alguns dubte o algun problema relacionat amb l’habitatge pots fer la teva consulta  a l’assessoria d'habitatge per a joves en línia que trobaràs a la pàgina Jovecat
 
 
 
Més informació: 
 

Vols fer unes pràctiques laborals del què has estudiat?

Si tens entre 18 i 29 anys comença a preparar-te que sortiran ofertes en breu!

Aquest 2021 el Servei d’Ocupació de Catalunya destinarà 16,5 milions d’euros a ajuntaments, consells comarcals i entitats sense ànim de lucre per contractar a 1585 persones joves a jornada completa i durant 6 mesos de forma ininterrompuda.
 
Si tens entre 18 i 29 anys, tens un títol de CFGM, CFGS o títol universitari i ets beneficiari/a de la Garantia Juvenil, ja pots gaudir d’un contracte de pràctiques en un ajuntament, un consell comarcal o una entitat sense ànim de lucre de 6 mesos, a jornada completa.
 
Per poder-hi participar has de complir els següents criteris que t’expliquem a continuació:
 
1. Tenir titulació post obligatòria com un CFGM, un CFGS o tenir titulació universitària en els últims 5 anys.
2. Estar inscrits/es com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i al Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil amb la condició de beneficiari.
3. Complir els requisits que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques.
4. Disposar dels títols específics que pugui requerir cada lloc de treball, que podràs consultar a les ofertes de treball un cop es publiquin (certificat de penals, manipulador/a d’aliments, etc.)
5. Estar inscrits/es a l'oferta de treball i fer la prova de selecció, un cop es publiquin les ofertes.
 
Les entitats i els ens locals han fet ja les sol•licituds i s'estan adjudicant els ajuts, així que podràs consultar properament quines places hi ha disponibles per aquesta convocatòria de Garantia Juvenil a través de la teva Oficina de Treball del SOC més propera o a la pàgina web de la convocatòria.
 
L’inici dels contractes serà entre agost i setembre de 2021.

Què pots fer ara?

Durant aquest temps, el primer pas a fer és anar-te a inscriure a la teva Oficina de Treball més propera, indicant que estàs interessat/da en la convocatòria de pràctiques laborals de Garantia juvenil, doncs així t'avisaran quan surtin ofertes que et pugin interessar. 
I en cas que no estiguis inscrit/a al programa de Garantia Juvenil, aprofita també per a fer-ho, doncs el tràmit triga uns dies en fer-se efectiu. 
Ambdós tràmits pots fer-los a qualsevol Oficina de Treball del SOC
 
Recorda que la convocatòria és per gaudir d’un contracte en pràctiques remunerades a jornada completa durant 6 mesos,  i que durant aquest període no podreu ni treballar ni estudiar.

També informar-te que aquesta convocatòria forma part del programa de Joves en Pràctiques de la Garantia Juvenil i que només podeu ser beneficiaris o beneficiàries un cop. És a dir, que en cas que participeu en aquesta convocatòria, ja no podreu participar en properes edicions. Tampoc hi podràs participar si ja vas participar en les passades edicions. 
 
No ho dubtis i aprofita l’oportunitat! Estigues al cas de les novetats i dels terminis aquí.


 

Pren el control de qui ets a Internet!

Amb l’inici del nou curs, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya posa en marxa una iniciativa per donar-vos eines sobre com tenir un paper actiu en la gestió de la vostra privadesa a la xarxa.

Segur que t’hi has trobat. Instal•les un joc al mòbil i et demana autorització per accedir al micròfon. Fas 'm'agrada' a una publicació d’un influencer que segueixes i després no pares de veure anuncis de la marca de vambes que calça. Cerques informació sobre un portàtil nou i de sobte només reps spam sobre ofertes de dispositius tecnològics a preu de ganga. Però aquí què passa? Sembla que t’espiïn!

Vols evitar molèsties i ensurts com aquests? Doncs has de saber que, amb l’inici del nou curs, el programa Internet Segura t’hi ajudarà, perquè posarà en marxa Pren el control de qui ets a Internet. Aquesta iniciativa està adreçada especialment a la gent jove per a donar-vos les eines de com protegir la vostra privacitat a la xarxa i comptarà amb el suport de la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil.

A internetsegura.cat/pren-el-control trobaràs eines, consells i recursos per conèixer la importància de la teva privacitat. Descobriràs com interactuar amb seguretat amb tots els dispositius i aplicacions que intenten esbrinar tot el que poden sobre tu. I coneixeràs estratègies, trucs i mecanismes per aconseguir que el teu jo a Internet no deixi un rastre fàcil de seguir. Aprendràs a controlar la teva privacitat:
 als navegadors
 a les xarxes i apps
 als dispositius mòbils i wearables
 
Vols estar al cas de tot? Vols assabentar-te de quan arrenca la cosa? Vols saber com salvaguardar la teva privacitat? Segueix a @internetambseny i visita el web ‘Pren el control de qui ets a Internet’ per no perdre’t res!


 

Si tens més de 16 anys i no has superat l’ESO, el curs vinent tens altres oportunitats amb els programes de formació i inserció (PFI)

La formació és com una carrera de fons on es poden trobar obstacles en qualsevol moment. Si no has superat l’ESO, no llencis la tovallola, tens la possibilitat de participar en un dels programes de formació professionalitzadora, també coneguts com a programes de formació i inserció (PFI).

S'ha publicat ja l’oferta formativa dels programes de formació i inserció per al curs 2021-2022, que està adreçada a l'alumnat major de 16 anys que ha deixat l'ensenyament obligatori sense titulació. El període de presentació de les sol•licituds és de l'1 al 7 de setembre de 2021.

Els programes de formació i inserció (PFI) són el primer nivell de qualificació dins dels estudis de formació professional i s'adscriuen a diferents famílies professionals. És una opció adreçada a alumnes majors de 16 anys que, pels motius que sigui, no han superat l’ESO. Ofereix la possibilitat d’un itinerari educatiu i professional més personalitzat.

Per participar-hi
Edat: mínim 16 i màxim 21 en l'any d'inici del programa
Situació laboral: trobar-se en situació de desocupació
Situació educativa: no trobar-se seguint estudis en el sistema educatiu ni participant en altres accions de formació

Més informació:
Troba tota la informació sobre els PFI a la secció dedicada al Programes de Formació i Inserció de Tria Educativa: les diferents famílies professionals, els tràmits de pre-inscripció, les sortides professionals...

VEURE VÍDEO INFORMATIU


 

Comença la convocatòria de vacunació per a les persones nascudes entre els anys 1992 i 2005

Avancem la campanya de vacunació amb les persones nascudes entre els anys 1992 i 2005 amb les vacunes de Pfizer/BioNTech - Comirnaty i Moderna/Lonza.
 
Les persones nascudes entre els anys 1992 i 2005 poden demanar des d'avui mateix dia i hora a vacunacovidsalut.cat i començaran a vacunar-se a partir del dia 6 de juliol.
Les persones nascudes els anys 2005 i 2004 no necessiten cap autorització legal per vacunar-se encara que siguin menors d'edat.
 
Qui es pot vacunar?
Les persones nascudes entre els anys 1992 i 2005 residents a Catalunya. Aquestes persones poden demanar des d'avui mateix dia i hora a vacunacovidsalut.cat i començaran a vacunar-se a partir del dia 6 de juliol.
 
Com puc demanar cita per vacunar-me?
Mitjançant el web vacunacovidsalut.cat, on podràs demanar dia, hora i lloc per vacunar-te; consulta els punts de vacunació. Si els horaris, els dies o els punts de vacunació ja estan complets, et recomanem que tornis a intentar-ho durant els dies següents per comprovar noves disponibilitats.
També és possible que rebis un missatge de text (SMS) que et redirigirà al web vacunacovidsalut.cat perquè puguis reservar hora, dia i lloc per vacunar-te contra la COVID-19.
 
Demana cita per vacunar-te contra la COVID’19 aquí
 
On em vacunaran?
S’han habilitat diferents punts de vacunació per tot Catalunya amb l’objectiu d’arribar a tota la població de forma àgil i còmoda. 
Consulta a l’enllaç següent els punts de vacunació disponibles.
 
Quins documents he de facilitar per vacunar-me?
1. La targeta sanitària individual (TSI), juntament amb el DNI, el NIE o el passaport.
2. L’SMS del justificant de la programació de la cita enviat per /Salut.
El dia de la vacunació, es recomana portar una peça de roba de màniga curta, que es pugui arremangar fins a l’espatlla, o una peça de roba sense mànigues.
 
No et podràs vacunar en aquesta convocatòria en els casos següents:
• Si no vas néixer entre els anys 1992 i 2005, inclosos. En aquest cas, i si formes part d’alguna altra convocatòria per vacunar-te, pots demanar dia i hora a vacunacovidsalut.cat.
• Si has passat la COVID-19 en els darrers 6 mesos; en aquest cas, hauràs d'esperar que passin almenys 6 mesos des de la recuperació per poder-te vacunar.  
• Si ets un contacte estret d’algú amb la COVID-19; si és així i formes part d’algun grup poblacional que es pugui vacunar, hauràs de demanar torn mitjançant el web de cita per vacunar-te quan hagis finalitzat l’aïllament. 
M’han enviat un SMS per vacunar-me, però està tot complet. No em puc vacunar?
El desenvolupament de la campanya de vacunació avança en funció de les dosis de vacunes disponibles. Si les franges horàries, els dies o els llocs per vacunar-te ja estan complets, et recomanem que vagis entrant a l’aplicació durant els dies següents per comprovar nous horaris o disponibilitats.
 
Més informació:

 

Estàs estudiant? Tens entre 14 i 23 anys i has hagut de fer el treball de recerca aquest curs?

Presenta’t als Premis Recerca Jove!
 
El Departament de Recerca i Universitats i l’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya convoquen el Premis Recerca Jove, amb fins a 78 premis de 850€ a recerques de qualsevol temàtica i 11 premis a centres d'Educació Secundària de Catalunya.
 
A qui va adreçat?
Si estàs estudiant, tens entre 14 i 23 anys d’edat, has estat cursant de 3r i 4rt d’ESO, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà o superior durant el curs 2020-2021 i has realitzat el treball de recerca durant aquest curs, podràs optar a un d’aquest premis.
 
Premis i mencions
Enguany es convoquen diferents fins a 78 premis de 850€ a recerques de qualsevol temàtica i 11 premis a centres d'Educació Secundària de Catalunya.
Dins dels premis de recerques a qualsevol temàtica s’inclou les mencions Persones Sàvies  Josep Maria Fuset i Tubià que s’atorguen entre els treballs presentats en aquesta convocatòria a les temàtiques generals. 
I si el teu treball de recerca tracta d’algunes de les temàtiques següents també podràs optar a un dels 8 premis de 850€ en temàtiques concretes:
1. Dones i les seves aportacions a la societat i també el centre d’ensenyament secundari que s’hagi distingit per impulsar l’interès en aquesta temàtica, atorgat conjuntament amb l’ICD.
2. Foment de l'interès per la recerca en temes relacionats amb les ciències de l'activitat física i l'esport, atorgat conjuntament amb l’INEFC.
3. Construcció d'una cultura de pau o l'aplicació pràctica de la gestió no violenta dels conflictes, atorgat conjuntament amb l'ICIP.
4. Educació, propostes aplicables i propostes d’algun element o recurs que pugui contribuir al desenvolupament local, atorgat conjuntament amb l'IRMU.
5. Reflexió, anàlisi i propostes sobre temes relacionats a algun dels tres àmbits temàtics de la Revista de Llengua i Dret, publicada per l’EAPC, atorgat conjuntament amb l’EAPC.
6. Salut Digital (e-Health, m-Health…) en el camp sanitari i/o social que situï el pacient/ciutadà en el centre del sistema com agent de transformació digital, atorgat conjuntament amb la Fundació TIC Salut Social. 
A més a més, també hi ha 11 premis a centres d'Educació Secundària de Catalunya, 10 premis per fomentar la participació dels tutors i tutores i alumnes i 1 premi per impulsar l’interès per la recerca sobre les dones i les seves aportacions a la societat atorgat conjuntament amb l’ICD.
 
Termini de sol•licitud
Si vols optar a algun d’aquest premis, tens temps des del 17 de juny fins al 4 d'octubre de 2021 a les 14:00h (hora local de Barcelona).
 
Com presentar-s’hi?
És molt important seguir les instruccions sobre com i on presentar la documentació per optar als premis, per no tenir massa maldecaps. Aquí us indiquen com fer-ho!
 
Més informació:
Si encara tens preguntes, no ho dubtis!  Contacta amb l’oficina jove o punt d’informació juvenil de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil que tinguis més a prop!

 

Estàs treballant? Coneixes els teus drets i deures laborals? Creus que s’estan vulnerant els teus drets laborals?

Tothom té dret a denunciar irregularitats laborals, encara que no sigui treballador/a de l’empresa que denuncia. 

Creus que s’està incomplint la jornada, creus que hi ha infraccions en la normativa sobre prevenció de riscos laborals, creus que hi ha vulneracions dels drets dels/de les representants de les persones treballadores, creus que hi ha frau en la contractació temporal o discriminacions per raó de sexe?

Informar d'aquests i altres incompliments que una persona pot patir en el seu centre de treball constitueix un exercici legítim del dret que tens com a treballadora. Si bé la primera recomanació és que t’adrecis a la representació legal dels/de les treballadors/ores o als/a les delegats/ades sindicals (en cas que existeixin), denunciar davant la Inspecció de Treball és una altra via de comunicació (compatible amb l'anterior) que garanteix la investigació dels fets, la cerca d'una solució i la valoració, si escau, de l'existència d'una possible responsabilitat empresarial.

Si voleu interposar una denúncia davant la Inspecció de Treball de Catalunya, ho podeu fer electrònicament: sense moure-us de casa i només amb un clic! 

Aquí us indiquen com fer-ho!
És molt important seguir les instruccions sobre com i on presentar la denúncia a fi de garantir-ne la recepció, així com complir amb uns requisits bàsics de contingut per facilitar a la Inspecció de Treball la tasca d’investigació i comprovació dels fets denunciats.

 
Jove, si encara tens preguntes, no ho dubtis!  Contacta amb l'Oficina Jove de Treball


 

T'apuntes a donar sang?

Cada dia fan falta entre 1.000 donacions de sang i plasma a Catalunya 
 
Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l’única via per obtenir tota la sang necessària per atendre els malalts. 
 
A Catalunya, cada dia calen entre  unes 1.000 donacions de sang per atendre les necessitats dels malalts. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:
 
- Ser major d’edat
- Pesar 50 quilos o més
- En cas de ser dona, no estar embarassada
 
Per donar sang no cal estar en dejú.
 
 
Motius per donar
 
• 1 de cada 10 persones que entren a un hospital necessita sang
 
• Una donació de sang només són uns 15 o 20 minuts 
 
• Si dones sang a la tardor, a l’hivern, a la primavera i a l’estiu, hauràs ajudat 12 malalts. 
 
• Si dones sang quatre vegades a l’any, hauràs ajudat 12 malalts
 
• Les persones que han sofert accidents de trànsit i que han perdut molta sang, necessiten la transfusió de 50 o més unitats de glòbuls vermells 
 
• Les persones que han sofert cremades poden necessitar fins a 20 unitats de concentrats de plaquetes durant el seu tractament.
 
• Els nens que reben tractaments per al càncer, els nadons prematurs i els que són sotmesos a cirurgia cardíaca necessiten glòbuls vermells i plaquetes de tots els grups sanguinis. 
 
• De mitjana, per a un trasplantament de medul•la òssia es necessiten 120 concentrats de plaquetes i aproximadament 20 concentrats d’hematies.
 
• Els malalts de càncer, de traumatologia, els trasplantats i els que han estat intervinguts a cor obert necessiten transfusions de plaquetes per sobreviure 
 
• Si tots els que podem donar ho féssim de 2 a 4 vegades a l’any, previndríem possibles situacions de manca de sang. 
 

 

T'agrada escriure versos? Tens ànima de poeta?

Si la poesia t’inspira i és la base de les teves creacions literàries pots presentar la teva obra fins al 4 de juliol de 2021.
 
L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, amb la col•laboració de l’Agència Catalana de la Joventut i l’Institut Balear de la Joventut, convoquen per quart any el Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra.
Aquest certamen pretén ser una eina de professionalització que esperoni i fomenti la literatura en llengua catalana, atès que, a banda de l’aportació monetària (2.000 euros pel guanyador), l’editorial Viena  publicarà el poemari seleccionat, que es presentarà a diferents territoris de parla catalana amb l'assistència de la persona premiada.
 
Un dels objectius d’aquest certamen, és el d’articular un espai de formació horitzontal que faciliti dinàmiques de coneixement, d’interrelació i de debat amb altres escriptors amb diversos nivells de trajectòria professional. Per això, el jurat seleccionarà durant el més setembre no tan sols el guanyador/a, sinó també els finalistes que gaudiran plegats d'una formació sobre diversos aspectes que intervenen en la creació literària (tallers de recitació, creació literària, formacions sobre drets d’autor, etc.) així com diverses iniciatives que ajudin a la formació i a la difusió de la poesia. Alhora, es buscarà generar un espai de trobada i de coneixença. Aquesta formació es durà a terme del 9 al 12 d'octubre en un alberg de Joventut de Xanascat de la l’Agència Catalana 
 
Quant al guanyador, es donarà a conèixer en un acte públic durant el mes de novembre de 2021 a les Illes Balears, on assistiran tots els finalistes.
 
 
Com participar?
Poden participar joves escriptors i escriptores en llengua catalana que tinguin entre 18 i 30 anys. El poemaris presentats han de ser originals i inèdits, de temàtica lliure i amb  una extensió similar a la d’un llibre convencional de poesia (una extensió mínima de 300 versos, o línies si es tracta de poemes en prosa). Les obres s’han de presentar mitjançant un arxiu PDF al correu electrònic salvadoriborra@escriptors.cat . El títol de l’arxiu ha de ser obligatòriament el pseudònim del participant. A la primera pàgina del treball ha de constar el títol de l’obra i el pseudònim. 
 
Cada participant només pot presentar una obra original i no podrà concórrer a cap altre premi literari mentre no es faci públic el veredicte del jurat.
 
El termini per formalitzar la inscripció tanca a les 24.00 hores del 4 de juliol de 2021.
 
 
Qui era Salvador Iborra? Per què un premi amb el seu nom?
Salvador Iborra i Mallol va ser un poeta, periodista i docent valencià que va treballar com a corresponsal literari per al Diari de Balears i com a docent a instituts de Cerdanyola del Vallès i Matadepera. Va publicar tres obres poètiques, Un llençol per embrutar (2003), Les entranyes del foc (2005), que va rebre el premi Domènec Perramon de poesia i Els cossos oblidats (2009) guardonada amb el premi Jaume Bru i Vidal. L’any 2011, quan només tenia 33 anys, va morir apunyalat davant del seu pis a Barcelona, a causa d'una discussió pel robatori d'una bicicleta a un amic seu.
 
El certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra vol ser un homenatge a la figura del poeta valencià que va veure truncada la seva trajectòria professional massa jove. 
 
Bases senceres i full d’inscripció a:
 
• Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra
 

 

Has acabat la ESO i tens dubtes sobre quina formació fer? Entra a triaeducativa.gencat.cat!

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa el nou web temàtic triaeducativa.gencat.cat , que neix amb un objectiu principal: oferir informació de qualitat i actualitzada als nois i noies que acabeu l'ESO i heu de decidir quina formació s'ajusta més als vostres interessos i a la posterior sortida laboral.
 
El nou web és responsiu i, per tant, el podràs consultar des de qualsevol dispositiu mòbil!
Trobaràs les fitxes actualitzades de tots els estudis, d'acord amb els canvis introduïts arran de la nova llei d'Educació (LOMLOE). 
 
A més, hi ha vídeos explicatius sobre els diferents estudis, podcasts diversos, un desplegable descarregable amb tota la informació sintetitzada sobre l'oferta formativa, i molts altres materials.
 
El menú superior incorpora un botó de traducció automàtica que facilita la navegació per tot el web en català, castellà, occità-aranès, anglès, francès, italià, portuguès, alemany, rus, urdú, àrab i xinès.
 
També trobaràs un Test d'orientació acadèmica i professional amb preguntes que t'ajudaran a prendre les decisions sobre les teves expectatives formatives, acadèmiques i professionals.
 
I si encara et queda algun dubte!
 
- Consulta el calendari de les Fires i esdeveniments d’orientació acadèmica més propers
 

 

Vols començar un grau universitari el curs que ve? Tens dubtes sobre els tràmits i necessites orientació?

El Govern de la Generalitat de Catalunya crea el Programa de suport de l'accés a la Universitat i d'atenció a l'estudiantat per donar resposta a les noves necessitats derivades de la Covid-19. 

Aquest programa reforça els efectius dedicats a la gestió de l’accés a les universitats catalanes, i impulsa un nou sistema d'atenció al públic en línia dels tràmits d’accés que permetrà afegir un perfil d’estudiant per facilitar totes les gestions

Així que, si tens cap dubte, adreça't a l'Oficina d'Accés a la Universitat (OAU), que és qui organitza les diferents proves d'accés, l'admissió als estudis universitaris de grau de les universitats catalanes, la promoció d'aquests estudis i l'orientació de l'estudiantat que voleu accedir a la universitat.

L'atenció es farà per via telemàtica (Bústia de contacte) i per via telefònica (mitjançant el telèfon 012 i els telèfons de l’Oficina d’Accés a la Universitat: 93 2230323 / 93 2232591).

Telèfon: 012 de 8.00 a 22.00 hores

Adreça de contacte: Bústia de contacte

Horari d'atenció: Tot l'any de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Tancat els dies 24 i 31 de desembre.

La presentació de documents es pot fer telemàticament a través del Portal d'accés a la universitat i mitjançant la petició genèrica del Registre electrònic de la Generalitat de Catalunya.

Més informació sobre beques, preus, pre-inscripció, PAU i molt més al Canal universitats: http://universitats.gencat.cat/ca/inici/

 


 

Ja saps què vols estudiar? Estàs a punt d'acabar la ESO? Voldries saber més sobre la FP? Has acabat ja el Batxillerat i no saps quin camí seguir?

Mira el calendari de 2021 i informa't.
 
Cada any, durant els mesos de febrer, març i abril, se celebren arreu del territori diversos salons i fires on t’informaran i assessoraran sobre els estudis que es poden cursar a Catalunya i també fora de Catalunya. 
 
Un dels primers moments decisius (potser el primer) de la teva vida és aquell en què has de decidir de què voldràs treballar quan finalitzis la teva vida acadèmica i, en conseqüència, quins estudis hauràs de fer per aconseguir-ho.
 
Batxillerat o Formació Professional? Quina carrera escollir? Quines sortides professionals hi ha associades a cada estudi? Potser encara no ho tens prou clar. Aquests salons s’organitzen per ajudar-te a prendre la millor decisió. Alguns d’ells informen i assessoren sobre tots els nivells acadèmics, d’altres estan especialitzats en la formació professional i d’altres t’apropen al món del treball i les empreses. Tot seguit t’informem del calendari per ordre cronològic.
 
Calendari d’esdeveniments
 
Campanya In-forma't a Barcelona, del 26 gener al 25 de març.
UNIferiaGrados (fira online). Diverses universitats, del 22 al 24 de febrer (continguts disponibles).
23a Jornada d'orientació acadèmica i professional (JOAP) al Prat de Llobregat, el 4 i 5 de març (continguts disponibles).
6es Jornades d'orientació educativa a Castelldefels, febrer-març-abril.
Fira Apropa't a l'FP a Sabadell, el 19, 20, 22 i 23 de març.
Jornades d'orientació acadèmica Educ@acció a Gavà, del 2 al 4 de març (continguts disponibles).
Tria la Via, Setmana de l'Orientació Educativa a Alella, del 18 a 27 de març (continguts disponibles).
Univers Jove, Setmana de l’orientació del Ripollès a Ripoll del 23 al 26 de febrer (continguts disponibles).
9a Fira de l’Ensenyament de Badalona, del 15 al 21 de març.
Sí, i Millor. Fira d’ocupació di-Capacitat i Talent (dates per confirmar).
Càpsula: Orientació acadèmica i laboral, a Vic, de 24 de març (continguts disponibles).
Espai de l'Estudiant a Valls, a la primavera (dates per confirmar).
Orienta't pel teu Futur, edició telemàtica de la Fira Futur de Masquefa.
Saló de l’Ensenyament a Barcelona (dates per confirmar).
FUTURA, Saló dels Màsters i Postgraus a Barcelona (dates per confirmar).
SIOP Setmana de la Informació i l’Orientació Professional, edició telemàtica.
Jornades Orienta't a Vilassar de Mar, del 22 de març al 9 d'abril.
JOBarcelona'21. Congrés Internacional de treball i orientació professional per a universitaris, joves titulats i cicle superior. A Barcelona, del 15 al 17 de juny.
Expojove2020, Dissenya el teu futur! edició virtual, del 20 al 30 d'abril.
#FòrumJove21, Saló de l'Ensenyament de les Terres de l'Ebre, edició telemàtica, del 17 al 19 de març.
Mostra de l'Ensenyament de Terrassa, accions telemàtiques els mesos de març, abril i maig.
Fira Tria Futur, a Terrassa els dies 22, 23 i 24 de març.
Fira d'Ocupació TreballemGi a Figueres (dates per confirmar).
Rubi Forma, plataforma alternativa a la Jornada de la Formació Professional.
Mostra d’Ensenyament a Santa Perpètua de Mogoda, entre el 22 de març i el 30 d’abril.
OrientAcció. Tria on, quan i com. Edició telemàtica de la mostra d'ensenyament a Palau-solità i Plegamants, del 18 de febrer fins el 25 de març.
Fira Guia’t de Granollers en format virtual, del 22 al 26 de març.
Mostra d'ensenyament "Informa't, escull, fes-ho per tu" a Montcada i Reixac en format híbrid, el 22 de març i el 26 d’abril.
Zona Educació. Sortides educatives i professionals del Garraf, en versió telemàtica del 12 al 16 d'abril.
Fira de l'Estudiant de les comarques del Bages, moianès, Berguedà i el Solsonès (dates a confirmar).
Fira del Coneixement de Berga, en format virtual els dies 14 i 15 d’abril.
Fòrum Industrial de la Universitat de Girona, 29 d'abril.
iFest ZERO edició virtual, febrer i març.
 
A més, en alguns d’aquests salons i fires podràs informar-te sobre la Garantia Juvenil, els requisits per apuntar-t’hi i tot el que t’ofereix aquest programa de la Unió Europea per reduir l’atur juvenil.
 
I recorda que molts d’aquests esdeveniments tenen descompte amb el Carnet Jove!
T'hi esperem!
 

 

Tens entre 18 i 30 anys? T’agradaria poder treballar de monitor/a de lleure a Catalunya, Aragó o a França?

Doncs no deixis passar aquesta oportunitat, que se’ns acaben les places!
 
La Direcció General de Joventut i l'Agència Catalana de la Joventut hem posat en marxat una formació pilot que et permetrà obtenir el títol de monitor/a d'activitats de lleure infantil i juvenil i, al mateix temps, el seu títol equivalent BAFA francès.
 
És un curs totalment gratuït amb el què podràs fer de monitor/a i treballar a ambdues bandes dels Pirineus.
 
Les condicions per a poder participar són :
• Tenir entre 18 i 30 anys
• Tenir la titulació d’ESO 
• Parlar francès i castellà, amb uns mínims per entendre’s i seguir una formació / fer unes pràctiques.
• Compromís amb finalitzat tot el curs (teòric i pràctic)
• Estar motivat/da 
 
COST: Tota la formació està subvencionada al 100%. És a dir, no s’ha de pagar res pel curs, ni per l’expedició del títol. També inclou l'allotjament durant el període lectiu presencial i durant les pràctiques, i també els àpats.
 
TITULACIÓ: Si acompliu tot el curs, obtindreu el diploma de monitor/ d'activitat de lleure català, aragonès i el Bafa francès.
 
FUNCIONAMENT I CALENDARI: 
El curs compta amb diferent blocs i períodes de docència i pràctiques entre el 6 de març fins el 29 d’agost de 2021. 
Les sessions teòriques es faran on-line i presencials. 
Les pràctiques es realitzaran presencialment a una activitat d’estiu a França. Els i les participants del curs no hauran de buscar el lloc de pràctiques, sinó que seran els socis francesos del projecte els facilitaran els llocs de realització de pràctiques.
 
PRIMERA PART TEÒRICA
•         3 dies de connexió online en directe mitjançant videoconferència. Durant les sessions online, compartirem espai virtual i reflexions amb alumnes de França i Aragó.
o    6 de març 2021 de 9 a 13h i 14.30 a 18.30h
o    13 de març 2021 de 9 a 13h i 14.30 a 18.30h
o    20 de març 2021 de 9 a 13h i 14.30 a 18.30h
•         5 dies presencials, 27 de març a 2 d'abril- 9 a 13h i 14 a 18h
o    Lloc : El Prat de Llobregat – Barcelona. Ubicació subjecta a canvis d’última hora
o    Equip de formadors/es de França, Catalunya i Aragó
 
PERÍODE DE PRÀCTIQUES A FRANÇA
•         14 dies intensius, a concretar, entre el 7 de juliol a 15 d'agost.
 
SEGONA PART TEÒRICA.
•         2 dies de connexió online en directe mitjançant videoconferència. Durant les sessions online, compartirem espai virtual i reflexions amb alumnes de França i Aragó: 21 i 30 d'agost de 9 a 13h i de 14.30 a 18.30h
•         5 dies presencials, del 23 al 29 d'agost en horari de 9 a 13h i 14 a 18h.        
 
Podeu fer la vostra inscripció a:
 
Més informació: 
Si tens cap dubte o et cal cap aclariment, posa’t en contacte amb nosaltres.
Tel: 93 551 15 33 
A/e: formacio@fundesplai.org,
 
No ho deixis passar! El curs comença aquest dissabte 6 de març!
 

 

Se t’han fet difícils aquests mesos de pandèmia?

Tens coses a dir sobre com us ha afectat a la gent jove aquesta situació?

No ho dubtis i participa als espais: SER JOVES EN TEMPS DE COVID!

Des de la Direcció General de Joventut hem organitzat els espais SER JOVES EN TEMPS DE COVID. Volem escoltar la teva opinió i vivència sobre com ha afectat la pandèmia a la teva vida. Per a fer-ho, hem organitzat cinc espais de debat en línia, en petits grups (de fins a vint persones com a màxim) per a què tothom pugueu dir la vostra.

1. Trobar-se. Quan i com quedem? - Dimarts 23 de febrer de 18.00 a 20.00

2. Sexualitat i pandèmia. Lligar i tenir relacions en el confinament i el toc de queda. – Dijous 25 de febrer de 18.00 a 20.00

3. Sense nit. L’oci, sortir i la festa, part de la nostra identitat. – Dimarts 2 de març de 18.00 a 20.00

4. Com et sents? Incertesa, tancament i emocions. – Dijous 4 de març de 18.00 a 20.00

5. Podem fer plans? Pandèmia i projectes de vida. – Dimarts 9 de març de 18.00 a 20.00

Es tracta d’uns espais de discussió i propostes, dinamitzats i amb la participació de personal tècnic de Joventut i del Departament de Salut, en diferents sessions sobre els cinc temes plantejats.
La idea és generar dos moments a cada sessió: una primera part per escoltar les vostres vivències al voltant del tema escollit i una segona part per a generar propostes realitzables en el futur.
* Es donarà un certificat d’assistència a tots els i les participants, entre qui se sortejaran 30 estades d’un cap de setmana per a dues persones a un alberg de joventut de la XANASCAT (validesa d’un any).

No ho dubtis i digues la teva!

T’hi esperem!

Més informació:
Pots fer la teva inscripció a l’espai o espais que t’interessin aquí

 


 

Et passes el dia fent vídeos amb el mòbil? Et diuen que ets la youtuber o l’instagramer de l’institut?

Et passes el dia fent vídeos amb el mòbil? Et diuen que ets la youtuber o l’instagramer de l’institut?  Doncs no ho deixis passar, i presenta’t al concurs KABUA.
 
Un any més l’equip KABUA, amb el suport de la Direcció General de Joventut, llença el seu concurs: Joves per canviar el món!. 
El principal objectiu del concurs és que joves, d'entre 12 i 18 anys, realitzeu un vídeo original de denúncia i sensibilització, utilitzant qualsevol dispositiu mòbil, càmera digital o tauleta tàctil.
Temàtiques 2021
Les temàtiques del concurs de 2021 són:
• Hiperconnectivitat i sobreinformació
• Emergència sanitària i climàtica
• Atur, ocupació i emancipació juvenil
• Salut mental i violències juvenils
 
Com participar
Per participar cal tenir entre 12 i 18 anys, i fer-ho en un grup de 3 persones com a mínim. Cada grup tindrà com a responsable de projecte un professor/a, educador/a o persona major d'edat.
Cal inscriure’s al concurs per participar. La inscripció és gratuïta i ha de fer-la el o la responsable del grup.
 
Els vídeos
Han de ser originals, ja siguin de ficció, animació o documental. Podeu utilitzar qualsevol dispositiu mòbil, càmera digital o tauleta tàctil. Cal enregistrar-los el en format MP4 (horitzontal) amb una durada de 3-5min (les peces superiors als 5 minuts seran penalitzades). S'han de pujar a YouTube en modalitat "PÚBLIC".
Termini
Podeu enviar els vostres treballs fins al 16 d’abril de 2021 a les 00.00h.
Premis
El jurat seleccionarà els 10 millors vídeos com a finalistes. 
I hi hauran tres premis en metàl•lic: El 1r premi serà de 600 €, el 2n premi de 300 € i el 3r de 150 €
 
Més informació a:
Per a qualsevol dubte o aclariment adreceu-vos a l'organització del concurs: pr.kabua@uab.cat
Consulteu tots els requeriments de participació a les bases del concurs!
 
 

 

Et preocupes per fer un món més sostenible?

Et preocupes per fer un món més sostenible? Tens un producte ecodissenyat o en desenvolupament? Aquest Premi és per a tu!
El Premi Catalunya d’Ecodisseny 2021 reconeix productes en el mercat i en desenvolupament dissenyats, fabricats o executats a Catalunya que integrin en el seu disseny consideracions per millorar-ne el comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida. Es valora principalment la incorporació d'estratègies d'ecodisseny i la contribució a l'economia circular, la qualitat del disseny i la innovació.
Està adreçat a dissenyadors, fabricants de productes o estudiants de Catalunya (que estan ubicats o tenen el domicili o la seu social a Catalunya)

 

Qui es pot presentar?
En aquest premi hi ha una categoria específica per a joves (Categoria D: Disseny jove) on es pot presentar un producte en el mercat o en desenvolupament dissenyats per estudiants o titulats novells, tenint en compte consideracions ambientals en el seu procés de desenvolupament, amb l’objectiu de minimitzar-ne l’impacte sobre el medi al llarg de tot el seu cicle de vida.
Por presentar-s’hi qualsevol persona física que estigui cursant o hagi finalitzat els estudis reglats de batxillerat, un cicle formatiu o estudis universitaris a Catalunya. En el cas dels titulats, hi poden participar els que hagin finalitzat els estudis a Catalunya amb una data no anterior a l’1 d’octubre de 2018.
També hi ha dues categories més (Categoria A: Producte en el mercat, i categoria B: Producte en desenvolupament)

 

Termini:
l termini presentació és del 15 de gener de 2021 fins al 15 de febrer del 2021

 

Per a més informació:
Consulta el tríptic del Premi Catalunya d'Ecodisseny 2021
I el web del Premi on trobaràs el formulari d’inscripció i com presentar-t’hi.

No ho dubtis, et busquem a tu!

 


 

Vols dir la teva sobre el canvi climàtic?

Et preocupa el canvi climàtic? Voldries poder dir la teva? No ho dubtis: Actua! #EtsElCanvi!

El Departament de Territori i Sostenibilitat, mitjançant l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC) està treballant en l’elaboració de la nova Estratègia Catalana d'Adaptació al Canvi Climàtic 2021-2030 (ESCACC30).

Aquest any 2020 finalitza la vigència de l'Estratègia catalana d’adaptació al canvi climàtic 2013-2020 (ESCACC20). Ara, mitjançant el portal de participació ciutadana de la Generalitat: ‘Participa.gencat.cat’, s’inicia el camí per a planificar una nova Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic per al període 2021-2030 (ESCACC30).

Per això es posa en marxa un procés participatiu perquè les persones joves i la ciutadania, en general, pugueu incidir en la definició i l'elaboració de mesures d’adaptació a incloure en la nova ESCACC30, unes mesures que ajudin a reduir la vulnerabilitat dels territoris, dels àmbits socioeconòmics i dels sistemes naturals als impactes actuals i futurs del canvi climàtic.

El procés participatiu consta de tres seminaris en línia amb experts, tres sessions de debat virtual, sessions autogestionades i la possibilitat de participar a través d’un qüestionari i de l’enviament de propostes.

T’hi esperem: Actua! #EtsElCanvi!

Més informació:

 • Si vols saber més sobre aquest procés, clica aquí
 • Si vols saber com participar en aquests espais, clica aquí

 

T’interessa guanyar experiència professional? S’obren les beques de col·laboració de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya

Aquestes beques de col·laboració tenen com a finalitat l'augment de la formació teoricopràctica i la preparació professional dels estudiants seleccionats mitjançant la realització de tasques pròpies de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC).  
 
El termini de presentació de les sol·licituds és del 9 al 30 de desembre, ambdós inclosos.
 
S'han establert diverses modalitats de beques:
• Sis beques en Gestió de la formació.
o Cinc beques es duran a terme al centre de l'EAPC a Barcelona
o Una beca es durà a terme al Centre de Formació d'Estudis Agrorurals de Reus.
• Una beca en Arxiu i gestió documental.
• Una beca en Anàlisi de dades.
• Una beca en Gestió del coneixement.
• Una beca en Recerca.
• Una beca en Biblioteconomia i documentació.
• Una beca en Assessorament lingüístic i serveis editorials.
• Una beca en Gestió econòmica i internacional.
• Una beca en Gestió administrativa i recursos humans
 
Cada beca té una dotació econòmica de 700 euros mensuals.
 
Qui es pot presentar?
 
a) Cal estar cursant els estudis de grau impartits per les universitats catalanes requerits per a la modalitat de la beca a la qual aspiren i haver superat un mínim de 120 crèdits.
b) Ser graduats/des o llicenciats/des en els estudis requerits i haver obtingut la titulació al 2020 o al 2019.
c) Ser estudiants de màsters i postgraus impartits per les universitats catalanes relacionats amb la modalitat de la beca a la qual aspiren, o bé haver-ne obtingut el títol al 2020 o al 2019.
 
On cal presentar les sol•licituds?
 
Les sol•licituds les heu de presentar a través del portal de tràmits de la Generalitat de Catalunya.
I podreu fer el seguiment de la convocatòria a l'apartat de Beques i pràctiques formatives de l'Escola.
No ho deixis passar!
 
 

 

Ets una/a estudiant universitari/a? Has estat seleccionat/da per fer una estada acadèmica de mobilitat en el curs 2020-2021?

Ets una/a estudiant universitari/a? Has estat seleccionat/da per fer una estada acadèmica de mobilitat en el curs 2020-2021?

Doncs no deixis passar el MOBINT-MIF, els ajuts per a les estades Erasmus, programes de mobilitat internacional i el Programa de millora i innovació en la formació de mestres.

Què és MOBINT-MIF? 
És un ajut destinat a l’estudiantat que ha estat seleccionat per fer una estada acadèmica de mobilitat en el curs 2020-2021, amb la finalitat de contribuir al finançament de les despeses que comporta cursar estudis en altres països.

Per estada s’entén el període que transcorre des de la data d’incorporació presencial a la universitat o al centre de destinació fins a la data de finalització d’aquesta incorporació presencial.

Persones destinatàries: 
Modalitats A i B: estudiantat de les universitats catalanes que participa en programes de mobilitat internacional i cursa estudis dirigits a l’obtenció d’un títol oficial de grau o màster universitari.

Modalitat C: estudiantat de les universitats catalanes que participa en programes de mobilitat internacional i cursa el doble grau en Educació Infantil i Educació Primària o el grau en Educació Primària, en el marc del Programa de millora i innovació en la formació de mestres. 

Durada: 
El temps màxim per al qual es concedirà l’ajut objecte d’aquesta convocatòria és de 6 mesos, independentment de la durada de l’estada. 

Import:
Es concedirà un ajut de 200 € mensuals d’acord amb la durada de l’estada (màxim 6 mesos).

Termini de presentació:
El termini de presentació de sol•licituds és del 12 de novembre a l’11 de desembre de 2020.

Per a més informació:

Contacte: estudiants.agaur@gencat.cat
Informeu-vos més detalladament del Programa a través de l'enllaç Programa Move & Learn


 

T’interessa el clima? Creus que pots fer alguna cosa per l’emergència climàtica?

Si tens entre 16 i 30 anys inscriu-te al Fòrum Virtual Joves i clima a la Mediterrània +25!

La Mediterrània és una de les regions del món més vulnerables als impactes de l’escalfament global, ja que s’escalfa un 20% més ràpid que la mitjana mundial. Recentment, la joventut, preocupada pel seu futur en un planeta amb temperatures més altes i conscient de que haurà de suportar els impactes més devastadors del canvi climàtic, ha sortit als carrers per tal de demanar als governs accions més contundents per afrontar l’emergència climàtica. Per primera vegada, aquest moviment liderat per joves ha demostrat una acció climàtica coordinada arreu del món i amb grans nombres de participació, que ha donat forma al debat sobre canvi climàtic actual.

D’acord amb el compromís que té la Generalitat amb els reptes globals, l’agenda climàtica a la Mediterrània i el foment del paper de les persones joves  com a agent de transformació social, es planteja l’organització d’un gran Fòrum de Joves i Clima a la Mediterrània+25.

Fòrum virtual Joves i Clima a la Mediterrània+25
9-11 de desembre de 2020

Trobada virtual de 3 dies que reunirà organitzacions/entitats/associacions/xarxes dirigides per joves, així com joves individuals de la regió mediterrània per tal de debatre, repensar i desenvolupar conjuntament accions per la crisi climàtica a la Mediterrània. 

Aquest fòrum fomenta la cooperació nord-sud i preveu la participació d’entre 150-200 joves de les dues ribes de la Mediterrània i constarà d'una sèrie de tallers, debats, taules rodones i activitats, així com sessions plenàries per intercanviar resultats i elaborar conclusions.

Perfil dels/es participants al Fòrum: joves de 16 a 30 anys de les dues ribes del Mediterrani que juguin un paper clau en fer front la crisi climàtica a la regió, principalment si actuen col•lectivament com a entitat/associació/entitat juvenils, o be individualment. S’assegurarà la participació paritària de gènere i la representativitat tant del nord com del sud de la conca Mediterrània.
Inscriu-te!!!


 

Tens entre 18 i 29 anys i vols fer unes pràctiques laborals del que has estudiat? Doncs comença a preparar-te que sortiran ofertes en breu!

El Servei d’Ocupació de Catalunya destinarà 3 milions d’euros a ajuntaments, consells comarcals i entitats sense ànim de lucre per contractar a persones joves en jornada completa i durant 6 mesos de forma ininterrompuda.
 
Si tens entre 18 i 29 anys, tens un títol de CFGM, CFGS o títol universitari i ets beneficiari/a de la Garantia Juvenil, ja pots gaudir d’un contracte de pràctiques en un ajuntament, un consell comarcal o una entitat sense ànim de lucre de 6 mesos, a jornada completa.
 
Per poder-hi participar has de seguir uns senzills passos que t’expliquem a continuació:
 
1. Tenir titulació post obligatòria com un CFGM, un CFGS o tenir titulació universitària en els últims 5 anys.
2. Estar inscrits/es com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i al Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil amb la condició de beneficiari.
3. Complir els requisits que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques.
4. Disposar dels títols específics que pugui requerir cada lloc de treball, que podràs consultar a les ofertes de treball (certificat de penals, manipulador/a d’aliments, etc.)
5. Inscriure-us a la oferta de treball i fer la prova de selecció.
 
Un cop les entitats i els ens locals hagin fet les sol•licituds, que finalitzaven el 3 de novembre, i s’hagin adjudicat els ajuts, podràs consultar quines places hi ha disponibles per aquesta convocatòria de Garantia Juvenil a través de la teva Oficina de Treball del SOC més propera o a la pàgina web de la convocatòria.
 
Durant aquest temps, en cas que no estiguis inscrit/a al programa de Garantia Juvenil, aprofita per a fer-ho, doncs el tràmit triga uns dies en fer-se efectiu. També pots aprofitar per inscriure’t com a demandant d’ocupació. Ambdós tràmits pots fer-los a qualsevol Oficina de Treball del SOC, o a través del telèfon gratuït 900.800.046
 
Recordeu que la convocatòria és per gaudir d’un contracte en pràctiques remunerades a jornada completa durant 6 mesos,  i que durant aquest període no podreu ni treballar ni estudiar.
També informar-vos que aquesta convocatòria forma part del programa de Joves en Pràctiques de la Garantia Juvenil i que només podeu ser beneficiaris o beneficiàries un cop. És a dir, que en cas que participeu en aquesta convocatòria, ja no podreu participar en properes edicions. Tampoc hi podràs participar si ja vas participar en les passades edicions. 
 
No ho dubtis! I aprofita l’oportunitat! Estigues al cas de les novetats i dels terminis aquí.
 
 
 

 

T’agrada fer vídeos? Doncs no et perdis el concurs Reimagina’t!

Ei, Jove! Tens entre 12 i 16 anys? T’agrada fer vídeos? Doncs no et perdis el concurs Reimagina’t!!
 
Reimagina‘t és una iniciativa de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació que impulsa la creació i la difusió de vídeos lliures d’estereotips sexistes realitzats per joves i dirigits al públic jove.
 
El Reimagina‘t es va crear l’any 2009 amb l’objectiu d’impulsar la creació participativa de vídeos amb una mirada positiva cap a la diversitat de gènere i afectivo-sexual, així com de promoure la formació d’espectadores i espectadors amb un visió activa i crítica dels mitjans de comunicació. Des d’aleshores han participat molts i moltes joves de diferents territoris de Catalunya, centres educatius i espais de lleure.
 
A qui es dirigeix?
 
El concurs s’adreça a grups de noies i nois entre els 12 i els 16 anys d’un centre educatiu o entitat de lleure que formi part dels municipis de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació.
 
Com participar-hi?
 
1. Participeu amb la realització d’un vídeo en una de les dues categories:
 
o 12 a 14 anys
o 14 a 16 anys
 
2. Realitzeu la inscripció prèvia fins al dia 30 d’octubre amb la següent fitxa de inscripció:
 
3. Seguiu el calendari del concurs.
 
4. Realitzeu el vídeo sobre la temàtica d’enguany, LES XARXES SOCIALS:
 
o Amb una durada entre 30 segons i 1 minut al voltant del tema proposat.
o S’accepten diferents formats: videoclip, campanya, ficció, documental, anunci publicitari, etc.
o Els vídeos han de ser realitzats en grup (sense límit de número de participants).
o En els crèdits dels vídeos, incloure: nom del centre educatiu, noms de l’alumnat , any.
 
5. Afegiu al començament del vídeo participant el següent cartell –> Descarregueu el cartell inicial
 
6. Pugeu el vídeo a youtube i envieu l’enllaç juntament amb la fitxa del vídeo fins el 12 de febrer de 2021.
 
7. Descarregueu i ompliu els fulls de drets d’imatge per als i les participants.
 
 
I per a qualsevol dubte, podeu contactar amb: observatorid@observatoridelesdones.org
 
 
 

 

Si t'agraden els espectacles de circ, dansa, concerts o teatre, no deixis passar l'escena 25!

Tens entre 18 i 25 anys? T'agraden els espectacles de circ, dansa, concerts o teatre? Doncs no deixis passar l'escena 25!


QUÈ ÉS ESCENA 25?

Escena 25 és una campanya social impulsada pel Departament de Cultura que vol afavorir l’accés a espectacles de teatre, circ, dansa i concerts, que permetrà també donar a conèixer les programacions estables destinades als joves dels equipaments públics i privats


A qui s’adreça? A joves entre 18 i 25 anys.

Qui l’organitza? Una aliança formada per teatres i sales de concerts de Catalunya amb el suport del Departament de Cultura.

Quan s'obre la plataforma? Cada dia 25 i 26 de mes fins el mes de juny. La plataforma s'obre durant 48 hores perquè els joves puguin aconseguir entrades per als espectacles del mes següent. És a dir, el 25 de març es podran comprar entrades pel mes d'abril. 

Els mesos d'octubre i novembre s'obre la plataforma perquè els joves d'entre 18 i 25 anys puguin aconseguir les seves entrades per als espectacles que s'ofereixen a la web a preus d'Escena25 (entre 5€ i 15€).

Quantes entrades puc comprar? Cada usuari pot comprar una entrada única per tants espectacles com vulgui. Només podrà repetir passats 6 mesos de la compra. 

Puc donar la meva entrada? Les entrades són personals i intransferibles. Sí que es pot reservar una entrada per a un amic, indicant la seva adreça de correu electrònic en el moment de compra. Aquest amic tindrà 24 hores per registrar-se i realitzar el pagament de la seva entrada.

Es poden fer canvis d'entrades? Un cop realitzat el pagament no es podran fer canvis ni cancel·lacions.

Quan puc recollir la entrada? Una hora abans que comenci la funció. En el cas del Liceu, amb 48 hores d’antelació.

Quin és el meu seient? El seient assignat no és coneixerà fins a presentar les entrades a les taquilles del teatre el mateix dia de la funció. 

Si vaig amb un amic, podré seure amb ell? Sí. Quan arribeu al teatre dieu les persones que voleu seure juntes.

I si vaig amb un acompanyant de +25? En el cas de voler anar amb un acompanyant de +25 realitzeu la compra de la seva entrada en el teatre corresponent i expliqueu el cas.

Com he de portar la entrada? Cal presentar l'entrada impresa en paper o al mòbil a les taquilles del teatre el dia de la funció.

Si tinc NIE, què he de fer? Et recomanem que et registris abans dels dies 25. Envia'ns un mail amb les teves dades: nom, cognom, NIE, codi postal, correu electrònic i data de naixement i et registrarem. 

 

Mes informació a: https://www.escena25.cat/

En cas d'incidència contactar amb info@escena25.cat 


 

Tens un projecte creatiu al cap i vols portar-lo a terme? Presenta’t a les convocatòries Art Jove!

Si tens un projecte artístic en ment però et falten recursos i assessorament, no dubtis en presentar-te a les convocatòries de la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya. Aquest any es publiquen dues convocatòries: Art Jove Producció i Art Jove Mediació.


Art Jove Producció és una convocatòria dirigida a joves d’entre 16 i 30 anys que vulguin portar a terme projectes en l’àmbit de les arts visuals, que abastin tan el propi procés de producció de l’obra com la investigació i l’educació en l’art, l’edició de publicacions experimentals, així com les intervencions en l’àmbit de la natura i el paisatge. Es seleccionen 18 projectes i cada projecte seleccionat rebrà una dotació econòmica de 1.200€. Sala d’Art Jove disposa d’una àmplia xarxa de col·laboracions en el context català que permet vehicular els projectes seleccionats amb els següents centres: Hangar, pel que fa al suport a la producció artística; MACBA, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, quant al suport en la investigació en art; ACVIC, Centre d’Arts Contemporànies de Vic, pel que fa al suport en l’educació en art; Centre d’Art la Panera de Lleida, quant a les publicacions, així com Lo Pati, Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, pel que fa a la intervenció en la natura.

Respecte a la beca Art Jove Mediació, va dirigida a comissaris/es i mediadors/es de 18 a 35 anys per a la realització d’una residència d’1 any a Sala d’Art Jove. Aquesta beca té una dotació de 3.600€. L’objectiu de la beca és col·laborar en l’elaboració del seu programa comissarial i en la realització de les presentacions, exposicions i activitats amb les que es donaran a conèixer públicament els projectes seleccionats en la convocatòria Art Jove Producció durant l’any 2021.

El termini per a presentar projectes a ambdues modalitats finalitza el dimecres 21 d’octubre de 2020.


Pots trobar més informació sobre les convocatòries aquí.


La Sala d’Art Jove és un programa de l’Agència Catalana de la Joventut pensat per a l’experimentació artística i la investigació, on es faciliten recursos per a la formació, la professionalització i la transferència social del treball dels joves creadors. Amb tot els projectes seleccionats, es conformarà la programació de la Sala d’Art Jove durant l’any 2021, concretat tant en les exposicions com en les activitats que s’adrecen a joves creadors, estudiants i al públic en general.


 

Apunta’t al Saló de l’Ocupació i al BizBarcelona!

Si busques feina, un canvi professional o treballar per compte propi, apunta’t al Saló de l’ocupació i al BizBarcelona!

Enguany, degut a la situació derivada de la COVID-19, el Saló de l’ocupació Juvenil i el BizBarcelona van quedar suspesos a l’espera de poder-les realitzar amb unes bones condicions de protecció.

Ara és el moment i, des del 21 fins el 23 de setembre del 2020, els el Saló de l’ocupació juvenil i el BizBarcelona uniran forces en un sol espai a la Fira de Barcelona a Montjuïc.

Garantint totes les mesures de seguretat i prevenció, es duran a terme els dos salons que oferiran les eines, els recursos, l’orientació i les propostes formatives d’utilitat per a persones emprenedores, autònomes, les pimes, les empreses emergents i tothom qui cerqui feina, un canvi professional o treballar per compte propi. Tot això de forma gratuïta i amb recursos pensats específicament per a joves!

Juntament amb BizBarcelona i el Saló de l’Ocupació, se celebrarà també la Fira d’Ocupació di-Capacitat i Talent “Sí, i millor”, que estava prevista per al mes de març. Organitzada per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), té l’objectiu de facilitar la inserció laboral de les persones amb discapacitat.

En cas que no participis presencialment, tots els materials estaran disponibles en línia, es farà difusió de les principals conferències per reproducció en continu, assessorament en línia o càpsules formatives, seminaris web i activitats a través de la xarxa.

No ho deixis passar!

 

Més informació a:

http://www.salocupacio.com/ca/
https://www.bizbarcelona.com/ca/

*Si vols conèixer els protocols i les mesures de seguretat pots clicar aquí


 

Fes-te masker i expressa’t!

#sommaskers

Joventut impulsa la campanya “Fes-te masker i expressa’t”, sobre l’ús de les mesures de prevenció davant la COVID’19, que té com a públic objectiu els i les adolescents i joves d’entre 14 i 18 anys.

És una campanya en positiu, no alliçonadora, que defuig i rebutja la criminalització del col·lectiu jove, i que pretén que les persones joves, que ja han estat molt implicades en la lluita contra la COVID-19 durant l’etapa de confinament, siguin ara protagonistes d’aquesta nova etapa, a través de la cura dels altres i de la seva pròpia. La campanya vol que siguin les persones joves les que abanderin aquest canvi! Vol traslladar que en l’actual context la solidaritat, l’amistat, l’amor, el feeling i el bon rotllo es demostra separant-se i fent servir les mascaretes. I que, en aquest canvi està el repte!

Aquesta campanya, centrada en les xarxes socials, compta amb la col·laboració de joves influencers de diversos segments d’edat, sexe, origen i àmbits temàtics (gamers, instagramers, youtubers, etc.) per arribar als diversos perfils d’adolescents i joves. L’objectiu és connectar amb els i les adolescents i joves des dels seus propis canals, d’una forma no alliçonadora sinó engrescadora, de la mà dels seus referents propers (que no siguin les institucions, les famílies o el món adult en general) i que ells i elles siguin protagonistes del canvi.

 

Si vols participar, informa-te’n a: jovecat.gencat.cat!


 

Contractes de pràctiques en lleure

Ei, jove! Tens entre 18 i 29 anys i tens el carnet de monitor/a o de director/a de lleure?

L’Agència Catalana de Joventut i el Servei d’Ocupació de Catalunya, a través del decret llei 21/2020, destinaran 1,5 milions d’euros per a les entitats juvenils i empreses de lleure educatiu per contractar a més d'un centenar de joves monitors/es i directors/es en jornada completa i durant 6 mesos de forma ininterrompuda.

Si tens entre 18 i 29 anys, tens el carnet de monitor/a o director/a i ets beneficiari/a de la Garantia Juvenil, ja pots gaudir d’un contracte de pràctiques en una empresa o entitat de lleure educatiu de 6 mesos, a jornada completa, a partir d’aquest mes de juliol.

Per poder-hi participar has de seguir uns senzills passos que t’expliquem a continuació:

 1. Tenir qualsevol d’aquests títols:
  1. Monitor/a o director/a d’educació en el lleure expedit per la Generalitat de Catalunya o qualsevol altre organisme de joventut oficial de l’Estat.
  2. Certificat de professionalitat de Dinamització d’activitats de lleure educatiu infantil i juvenil o de Direcció i coordinació d'activitats de lleure educatiu infantil i juvenil.
  3. Cicle formatiu de grau superior d'animació sociocultural, d'animació sociocultural i turística, o d'ensenyament i animació socioesportiva.
 2. Estar inscrits/es com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i al Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil amb la condició de beneficiari.
  Si no estàs inscrit/a, pots fer-ho a qualsevol Oficina de Treball del SOC, o a través del telèfon gratuït 900.800.046
 3. Tenir el certificat de no haver estat condemnats per sentència ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, d’acord amb la Llei 25/2015, de 28 de juliol, de modificació del sistema de protecció a la infància i a l’adolescència.
 4. Consultar quines places hi ha disponibles per aquesta convocatòria de Garantia Juvenil a través de les Oficina de Treball del SOC.
 5. Presentar-se a les entitats o empreses i passar la prova de selecció.

Recordeu que la convocatòria és per gaudir d’un contracte en pràctiques remunerades a jornada completa durant 6 mesos, a iniciar entre l’1 de juliol i el 31 d’agost de 2020, i que durant aquest període no podreu ni treballar ni estudiar.

També informar-vos que aquesta convocatòria forma part del programa de Joves en Pràctiques de la Garantia Juvenil i que només podeu ser beneficiaris un cop. És a dir, que en cas que participeu en aquesta convocatòria, ja no podreu participar en properes edicions. Compteu que al setembre sortirà , com cada any, una nova convocatòria del programa de Joves en Pràctiques, adreçada a altres perfils professionals (i no només al lleure educatiu).

 

No ho dubtis! I aprofita l’oportunitat! 

Trobaràs més informació aquí.

 


 

Ajuts de fins a 10.000 € per afavorir l’autoocupació de les persones emprenedores inscrites a la Garantia Juvenil

Ets una persona jove i emprenedora? Llegeix això amb atenció que aquesta subvenció no et deixarà indiferent!

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria per a la concessió de les Subvencions per afavorir l’autoocupació de joves inscrits/es al programa de Garantia Juvenil amb l’objectiu de facilitar l’ocupació de les persones joves com a treballadors/es autònoms i garantir uns ingressos mínims a l’inici de la seva activitat empresarial.

Fins el 15 de setembre del 2020, les persones joves d’entre 18 i 29 anys prèviament inscrites al programa de Garantia Juvenil i donades d’alta com a treballadors/es autònoms de manera ininterrompuda entre l’1 de setembre del 2019 i el 15 de setembre del 2020, poden presentar la sol·licitud de l’ajut.

L’import màxim de la subvenció és de 10.000 euros per cada persona jove que hagi estat donat d’alta a la Seguretat Social com a treballador autònom (RETA), en règim especial o mutualitat del corresponent col·legi professional durant el període de 12 mesos esmentat.

Les persones interessades a rebre la subvenció hauran de presentar la seva sol·licitud a través del portal de tràmits de la Generalitat de Catalunya dins el termini de la convocatòria.

L’Agència Catalana de la Joventut ofereix 2 xerrades informatives en línia els dies 29 de juny a les 16 h i el 2 de juliol a les 12 h i us podeu inscriure en aquest enllaç.

 

 


 

T'agradaria fer vida al camp? Sempre has somniat amb ser pagès o pagesa?

La Generalitat de Catalunya posa en marxa: El Planter, la nova oficina virtual dedicada a la gent jove que s'incorpora a l'activitat agrària
 

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha posat en marxa la nova oficina virtual El Planter que té com a objectiu ser un punt de trobada i d'informació per a totes les persones joves que decideixen incorporar-se a l'activitat agrària a Catalunya, amb una atenció especial als qui no tenen experiència prèvia en el sector.

A aquest nou espai que està allotjat a la web de Ruralcat, trobaràs informació com: Ser pagès/a?, amb les orientacions i consideracions bàsiques que cal tenir en compte abans i durant el procés d'esdevenir pagès/a i va adreçat al jove que no té una experiència prèvia en el sector i el seu origen no és agrari Pensa que a Catalunya, gairebé un 30% dels joves que s'incorporen al camp són nouvinguts i no venen de família pagesa!

L'oficina també vol orientar als joves a instal·lar-se a l'empresa agrària oferint informació sobre els ajuts de primera instal·lació de joves agricultors/es o l'ajut de millora a la competitivitat de les explotacions agràries, l'ajut de mitigació del canvi climàtic en les explotacions agràries i l'ajut de diversificació agrària, i també sobre els ajuts agroambientals i d'agricultura i ramaderia ecològica, com ara els ajuts directes de la PAC.

Un altre dels aspectes a tenir en compte és el Pla d'empresa, que és una descripció dels aspectes productius, econòmics, tècnics, mediambientals, paisatgístics i sociolaborals de l'explotació on vulgui instal·lar-se. Inclou una part amb l'expectativa de futur.

A l'oficina, els usuaris també podran accedir a les experiències d'altres joves que s'han iniciat amb èxit al sector agrari, a més d'obtenir suport administratiu i legislatiu i assessorament a través de les Escoles Agràries, les oficines comarcals del DARP, les entitats col·laboradores i la figura del dinamitzador de joves, una prova pilot que està duent a terme el DARP al Camp de Tarragona i a Girona per reforçar la instal·lació de joves.

A més, a la nova oficina també es poden consultar les notícies més destacades relacionades amb els joves del camp i enllaços d'interès als Aplecs de joves al camp, formació, agenda i premis PITA en la modalitat Joves Emprenedors/es Innovadors/es o als projectes Leader i Odisseu, entre d'altres.

Coincidint amb la posada en marxa de l'espai, el Departament d'Agricultura ha engegat una campanya a les xarxes amb el lema Fes-te pagès, fes-te pagesa on trobaràs els testimonis de set joves que han passat per l'experiència d'incorporar-se al camp.

Més informació a:

 

 


 

Tens dubtes sobre què fer després de la ESO? No saps com anirà la selectivitat? Et costa estudiar pel teu compte?

Des de la Direcció General de Joventut hem elaborat un recull on podràs accedir a totes les novetats educatives i estar al dia de tot!

I desprès de la ESO, què?

Si no tens clar què fer després de la ESO ni quines opcions pots triar, des del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, han posat en marxa vàries accions per ajudar-vos als estudiants en l'elecció dels estudis postobligatoris. 

Aquí trobareu informació i un vídeo animat per cada itinerari acadèmic (Batxillerat, formació professional, ensenyaments esportius ensenyaments artístics, Programes de Formació i inserció o ensenyaments dels centre d’adults (sense ESO).

Si necessites més orientació, també podeu fer les vostres consultes en línia del del 19 al 28 de maig al canal de YouTube del Departament d'EducacióPodeu consultar els horaris de les sessions aquí.

I què passa amb les proves lliures per obtenir el títol de graduat en educació secundària i a les proves per accedir als cicles formatius que no s’hagin pogut fer a causa del confinament?

Pel que fa a les proves lliures per obtenir el títol de graduat en educació secundària i a les proves per accedir als cicles formatius que no s’hagin pogut fer a causa del confinament, s’ha establert un calendari per fer-les i també un mecanisme fer la preinscripció als estudis posteriors que vulgui sense veure’s perjudicat per la situació. 

Aquí trobaràs informació sobre les proves d’accés i les proves lliures. També hi ha informació sobre com preparar-te i exemples de proves anteriors.
 

I la selectivitat, com anirà? Com seran les PAU del 2020?

Les proves d’accés a la Universitat (PAU) es fan els dies 7, 8, 9 i 10 de juliol, tot i que aquestes dates poden modificar-se en funció de noves mesures que es puguin adoptar amb relació a la COVID-19. El Consell Interuniversitari ha acordat flexibilitzar l’opcionalitat ja existent en les diferents proves, és a dir, s’oferiran més opcions de preguntes o exercicis per tal que l’alumne n’esculli d’entre les diverses possibilitats. Els temaris no es redueixen.

Les proves d’accés a la Universitat per a persones més grans de 25 anys i la prova per a persones més grans de 45 anys estan previstes per a la següent data: 18 de juliol.

Aquí trobaràs informació sobre les diferents matèries i si tens dubtes o preguntes, pots connectar-te al Canal Universitat, on trobaràs:

 • tota la informació sobre la oferta formativa
 • models d’exàmens de PAU per assignatures d’anys anteriors
 • un XAT específic on preguntar sobre les PAU 2020
 •  i molt més
   

I si em costa estudiar? 

Si tens dificultats per concentrar-te i per estudiar, des de la Direcció General de Joventut usoferim alguns consells i recursos que poden facilitar-vos l’estudi i el treball acadèmic en l’actual situació de confinament i de treball en línia.

No et rendeixis i fes-li una ullada! Recursos per a l’estudi en situació de confinament
 

Estigues al dia de les novetats i consulta el jove.cat!
 

 


 

Estàs estudiant i has de fer les pràctiques aquest curs? Amplia la teva experiència laboral amb els Ajuts al Pràcticum Odisseu

S’obre la convocatòria del programa Ajuts al Pràcticum Odisseu 2020, que ofereix 82 estades de pràctiques remunerades a joves universitaris a les empreses situades en municipis rurals Leader de Catalunya. 

Des de la Direcció General de Joventut, juntament amb la Secretaria d’Universitats i Recerca i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, posen en marxa la quarta edició dels Ajuts al Pràcticum. 

L’objectiu és possibilitar que les persones joves tingueu una primera experiència laboral a territoris rurals, aproximant així el talent jove a les empreses del territori. Aquest Pràcticum contribueix a la finalitat del programa Odisseu, que és fomentar l’arrelament del jovent al territori i frenar el despoblament dels municipis de les àrees rurals. 


En què consisteix?

El Pràcticum Odisseu ofereix fins a 82 ajuts per a la realització de les pràctiques remunerades a joves estudiants (de Grau o Màster oficial) en empreses situades a municipis rurals. El programa cofinança a les empreses el 50% la realització de les pràctiques. 


Qui pot participar: estudiants universitaris de grau i màster matriculats en les universitats catalanes (en el cas dels graus, cal haver superat almenys el 50% dels crèdits).


Durada de les pràctiques: mínim 300h, a realitzar durant el curs acadèmic (fins el 15 de setembre de 2020).

 • Remuneració: mínim 6€/h (bruts).
 • Lloc de pràctiques: empreses i institucions situades en municipis rurals.

Consulta el mapa d’ofertes de pràctiques disponibles (per àmbits professionals i territoris)!

 Consulta les ofertes 

http://www.odisseujove.cat/wp-content/uploads/2020/02/Down_Arrow_Icon-1.png

Dona'm d'alta a l'idCAT Mòbil

http://www.odisseujove.cat/wp-content/uploads/2020/02/Down_Arrow_Icon-1.png

 Enviar candidatures! 

 

Per a més informació:

    Requisits de participació

    Instruccions per presentar candidatures

    Ofertes de pràctiques disponibles

    Resum de les Bases reguladores 2020 (a partir de la resolució oficial)

    Convocatòria d’Ajuts al Pràcticum Odisseu 2020 (pendent de publicació)

    Resum executiu de l’edició anterior

  

Si encara et queda algun dubte!

 1. Pots contactar-nos a l’adreça practicum@odisseujove.cat o bé trucant al 665 69 45 68 (de 8h a 15h).
 2. També pots informar-te contactant amb les persones responsables del programa a la teva universitat.
 3. I si vols rebre tota la informació sobre el programa, INSCRIU-TE al Butlletí electrònic per estudiants!

 No ho dubtis més, i apunta’t al Pràcticum Odisseu!

 


 

Mesures per atendre a les dificultats que pugueu tenir en el manteniment i el pagament de l’habitatge

Tens dubtes sobre si pots ajornar els pagaments del teu lloguer? Vols conèixer les opcions per demanar microcrèdits bancaris? Coneixes els ajuts que pots sol•licitar? Necessites saber si pots demanar una moratòria per la teva hipoteca? 

Des de l'@ssessoria d’habitatge per a joves tenim les respostes!

Arran de l’Estat d’alarma decretat pel Govern espanyol a causa de la pandèmia de la COVID-19 s’han aprovat un seguit de mesures per atendre a les dificultats que pugueu tenir (també per la ciutadania en general) en el manteniment i el pagament de l’habitatge derivades d’aquesta situació, a través d’un Decret-llei.

Per això, la Direcció General de Joventut (DGJ) ha reforçat l’assessoria d’habitatge per a joves, gratuïta, per orientar-vos si teniu dificultats o no podeu fer front a les despeses de l’habitatge -ja sigui en règim de lloguer com de compra- derivades de la pèrdua d’ingressos provocada per la crisi de la Covid19.

Amb aquest servei, els i les joves podeu adreçar qualsevol consulta al personal expert sobre les possibilitats d’ajornar els pagaments i demanar microcrèdits bancaris, o sobre els seus drets de continuar residint a l’habitatge malgrat hi hagués una extinció del contracte de lloguer o un judici de desnonament. 

A més a més, hem elaborat la Guia Joves i Habitatge: mesures urgents durant el COVID 19 amb les preguntes més freqüents per tal de resoldre alguns dels dubtes més generals.

Així que, Jove, si tens preguntes, no ho dubtis!
Contacta amb l’assessoria d’habitatge per a joves!

I si vols estar al cas de totes les novetats, segueix-nos a través de les xarxes socials de Joventut (@joventutcat), on anirem actualitzant la informació de totes les mesures que es vagin aprovant.

 


 

Et preocupa la teva situació laboral?

Tens dubtes sobre com pot afectar-te un ERTO? Des de l'OFICINA JOVE DE TREBALL t'oferim respostes!
 
Des de l’Oficina Jove de Treball t'oferim un recull de consells, infografies i informacions sobre l'ocupació i la situació actual derivada de a l’estat d’alarma per l’epidèmia del COVID-19:

 Les podràs trobar a les xarxes socials de Joventut (@joventutcat), on anirem actualitzant-les i afegint-ne de noves!
També t'informem que l'Oficina Jove de Treball aquest dies presta els seus serveis en modalitat de teletreball i posa a disposició de totes les persones joves el servei d'assessorament laboral en línia. Només cal que hi contactis a través del correu electrònic: jovetreball.tsf@gencat.cat
 
Jove, si tens preguntes, no ho dubtis! 
Contacta amb l'Oficina Jove de Treball

 


 

Vols fer el salt al món laboral?

Vine i coneix les fires i els salons d’ocupació que es faran ben a prop teu!

Cada any se celebren arreu del territori diversos salons i fires on hi ha professionals que us acompanyaran per ajudar-vos a realitzar el  vostre salt al món laboral i us oferiran tota la informació i assessorament perquè sigui en les millors condicions possibles, utilitzant  tots aquells recursos que teniu al vostre abast.

Aquests espais estan plens d’activitats, xerrades, intercanvis i complicitats per acostar-vos a un futur laboral digne!

Al web Jove.cat trobareu la llista de les fires i salons que a data d’avui estan programats a tota Catalunya. Se’n fan, per exemple, a Sant Carles de la Ràpita, a Lleida, a Girona, entre moltes altres ciutats del país. Això sí, estigueu atents que anirem actualitzant i afegint noves fires!

Dins d’aquesta llista trobareu el Saló de l'Ocupació Juvenil que tindrà lloc del 19 al 20 de març al recinte de la Fira de Barcelona. L’accés és totalment gratuït.

En aquesta fira, una de les més importants que es fan, trobaràs assessoraments individuals, tallers pràctics, workshops, contactes amb empreses... tot el que necessites per accedir al món laboral!

Hi trobaràs multitud d’espais per conèixer, per exemple, les professions del present i del futur, per assessorar-te sobre els teus drets i deures, per saber quina és la millor manera de trobar feina, per descobrir oportunitats en el món de l'emprenedoria i molt més!

No t’ho pensis més!
Aprofita aquesta gran oportunitat per connectar-te amb les empreses, els serveis públics i municipals de recerca de feina i altres joves emprenedors i emprenedores!

Busca la fira o el saló que està més a prop de casa i fes el salt!
 

 


 

Al 2020 tinc feina!

Continua llegint si aquest any 2020 vols aconseguir feina!

Comença l’any i per a moltes persones el seu objectiu principal és trobar feina.  Ja saps que tot objectiu comporta un camí a seguir. Per aconseguir-ho, el més important és tenir clar què necessitaràs durant aquest procés de recerca de feina.

En primer lloc, has de tenir un bon currículum vitae (CV,) ja que, és el document principal per fer-nos visibles en un procés de recerca de feina.


Recorda que al currículum no hi poden faltar mai les teves dades personals (nom i cognoms, municipi de residència, mòbil i correu electrònic) perquè et puguin contactar, així com la teva formació (acadèmica i complementària) i experiència laboral. Si vols, també pots ressaltar les teves competències per a la feina (empatia, organització, capacitat de treball en equip, etc.) i també altres dades que consideris que són importants (voluntariats, premis, publicacions, col·laboracions...).

Recorda que el CV ha d’estar actualitzat i ha de ser molt visual i sense faltes d’ortografia!


Sovint en molts processos de selecció demanen una carta de presentació.

Aquest document és independent del CV i  té l’objectiu d’enriquir-lo; ha de ressaltar els teus punts forts per potenciar el teu perfil amb l’objectiu que l’empresa o entitat s’interessi per tal teva candidatura i aconseguir una entrevista. Ha de seguir el format carta i la seva durada no pot excedir d’un full.

Pots fer-te una plantilla per modificar en el moment que necessitis enviar-ne una. Però cal adreçar-la a l’empresa o entitat en concret.

Recorda que no val enviar una carta de presentació genèrica! La carta de presentació s’ha d’adaptar per cada lloc de treball en concret!


I un cop tenim el CV i la carta de presentació, què fem?

Quan tenim els dos documents essencials és el moment de conèixer quins són els recursos per a la recerca de feina.

És important que dediquem temps a buscar les empreses i les entitats que més ens interessen. Per no deixar-nos cap és molt recomanable fer-nos una llista.

Recorda que cada sector és un món!


I com cerquem feina?

Hi ha dues maneres de cercar feina. Per una banda, tenim la manera “reactiva”, és a dir, buscar les ofertes que trobem en actiu i seguir el procés de selecció establert.

I per una altra banda, tenim la manera “proactiva”, en el qual fem el que s’anomena “l’autocandidatura”, és a dir, presentar-te a les empreses o entitats perquè et coneguin i et tinguin present en cas d’una futura vacant.

Recorda esbrinar informació de l’empresa i l’entitat a la qual t’adreces!


Si tens qualsevol dubte pots apropar-te a l'Oficina Jove de Treball o qualsevol Oficina Jove on t’assessoraran i t’orientaran sobre tots els recursos i els canals de recerca segons el teu perfil que tens al teu abast per aconseguir la feina que busques aquest 2020!

 

 


 

Vols canviar el món?

Si tens entre 12 i 18 anys, l’Equip KABUA et convida a expressar les teves opinions i a actuar de manera crítica a través de la creació d’un vídeo original, ja sigui de ficció, animació o documental, que denunciï i/o sensibilitzi sobre una sèrie de temes que la Plataforma d’Acció Social KABUA proposa.

L’Equip KABUA, depenent del grup Educació, Famílies i Comunitat de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el suport de la Direcció General de Joventut promou que els joves puguin expressar les seves opinions sobre diferents temes d'actualitat utilitzant les tecnologies de la comunicació, i que alhora siguin capaços d'actuar de manera crítica. Aquest és l’objectiu amb què va néixer el “Concurs Kabua Joves per canviar el món!”, perquè joves d’entre 12 i 18 anys facin propostes d’acció social mitjançant la realització d’un vídeo original de denúncia i sensibilització, utilitzant qualsevol dispositiu mòbil, càmera digital o tauleta tàctil.

S’ha de participar en grup, d'un mínim de 3 persones fins a tota una classe. Els grups han de comptar amb un professor/a, educador/a o persona major d'edat que actuï com a responsable del projecte.

Cal inscriure’s al concurs per participar. La inscripció és gratuïta i ha de fer-la el o la responsable del grup al web de KABUA. La data límit per enviar els vídeos és el 14 d’abril a les 00.00h. Hi haurà 10 finalistes; un primer premi de 600€, un segon premi de 300€ i un tercer premi de 150€!

 

Temàtiques de la sisena edició:
Canvi climàtic
Identitat de gènere
Salut mental i joves
Refugiats

Característiques i format:
El vídeo ha de ser original, ja sigui de ficció, animació o documental.
MP4 (horitzontal) d’una durada de 3-5 min.


On enviar els vídeos:
S’han de pujar a YouTube en modalitat "PÚBLIC".
Posar l’enllaç del vídeo a la web KABUA dins el registre següent: https://kabua.uab.cat/6e-concurs-kabua-joves-per-canviar-el-mon/


Consulteu les bases del concurs.
Per a qualsevol dubte o aclariment adreceu-vos a l'organització del concurs: pr.kabua@uab.cat

No t’ho pensis més, participa!


Més informació

 

 


 

Aquest Nadal, jo treballo!

Per una feina temporal, per primeres experiències, per començar a fer camí al món professional, aconsegueix una feina aquest Nadal!

A la llista de nous propòsits no hi pot faltar trobar una feina però...I si aquest desig es pot fer realitat abans d’acabar l’any? Molt millor!

Imaginem que et trobes la lampareta màgica i només pots demanar-li tres desitjos: Què demanaries?

Te’n proposem tres:

 • Un:  tenir un currículum que cridi l’atenció.
 • Dos:  passar per un procés de selecció.
 • Tres: que la feina sigui teva!

Recorda que per aconseguir una feina el primer pas que has de completar és fer el teu currículum on plasmarem totes aquelles experiències laborals i la formació acadèmica o complementària que s’hagi realitzat fins el moment.

I si no tinc experiència laboral? No et preocupis! Pots fer un currículum per competències! I això com es fa? Aquí tens algunes pistes i, si no, pots apropar-te a l'Oficina Jove de Treball o qualsevol Oficina Jove on t’orientaran.

Recorda que al currículum no hi poden faltar mai les teves dades personals (nom i cognom, residència, mòbil i correu electrònic) perquè te puguin contactar. També pots afegir aquelles dades que consideris que són importants (voluntariat, premis, publicacions, col•laboracions...).

 

Ja tens la primera part... i ara què?: Preparem l’entrevista!

Per preparar-la abans cal que facis la recerca de feina segons el teu perfil i els teus interessos.

Ja saps on? Nosaltres t’ho expliquem!

 

Al Nadal els sectors més sol·licitats són aquells que van orientats a la venda i als serveis, és a dir els sectors de l’hostaleria, el comerç, el lleure, etc.

Per aquest motiu el currículum ha d’anar adreçat a aquests sectors. Recorda que pots fer un currículum exclusiu per la temporada de Nadal on expliquis la teva experiència en aquests àmbits.

 

Els canals de recerca de feina més utilitzats són els següents:

 • Servei d’Ocupació de Catalunya (portal Feina Activa)
 • Borsa de Treball de l’Oficina Jove de Treball
 • Borses de Treball pròpies de les empreses
 • Plataformes per internet
 • Xarxes Socials
 • Boca- Orella (contactes)
 • Empreses de Treball Temporal (ETT)

I finalment, mostra una bona actitud i interès pel lloc de feina per aconseguir la feina que desitges!

Si tens qualsevol dubte, pots apropar-te a l'Oficina Jove de Treball o qualsevol Oficina Jove on t’assessoraran perquè coneguis totes les opcions possibles per aconseguir aquella feina que busques.

Aquest Nadal, treballa!

 


 

Estàs a punt per les festes i l’ inici d’any?

Ara que el Nadal i l’arribada del 2020 està a la cantonada,  sovint dediquem unes hores a reflexionar sobre com ha estat l’any que deixem enrere i ens plantegem reptes o objectius de cara l’any que comença.

Segueix llegint per descobrir els 10 tips que et proposem per tenir uns hàbits més saludables que t’ajudin a mantenir-te bé per dins i per fora:

 1. Intenta portar una alimentació equilibrada en la que predominin les verdures, hortalisses, fruites, llegums, cereals integrals, làctics i proteïnes saludables.
 2. Procura que l’aigua sigui la teva beguda de base, és la millor tria per hidratar-te.
 3. Recorda que el menjar ràpid el podem consumir, però de tant en tant i de forma moderada perquè, si en mengem de forma habitual, podem desenvolupar problemes de salut.
 4. Intenta dormir un mínim de 8 a 9 hores diàries, et trobaràs molt millor i el teu cos t’ho agrairà.
 5. Mou-te! Realitza activitat física de manera habitual. L’ inici d’any pot ser una bona oportunitat per començar aquesta activitat que sempre t’ha agradat!
 6. Desconnecta el màxim que puguis de les pantalles, modera el consum del mòbil i de xarxes socials, i enfoca’t més en el que t’envolta.
 7. Dedica cada dia una estona per tu i fes alguna activitat que t’agradi, encara que tinguis moltes coses a fer!
 8. No t’exigeixis més del compte. Si comences un nou repte tingues paciència i marca’t objectius a curt termini que puguis assolir.
 9. Relaciona’t i passa temps amb les persones que estimes. Descobreix quines activitats s’organitzen al teu barri i fes comunitat.
 10. Cuida’t de tu, de la teva autoestima, accepta’t tal com ets i estima’t.

Aquestes petites idees et generaran benestar físic i emocional i t’ajudaran a l’hora de treballar en els teus objectius i a aprofundir en l’autoconeixement.

Comença l’any com toca!


Més informació:

 

 


 

Saps què es reivindica el 25 de novembre?

El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones i, a part de les manifestacions arreu del territori convocades per a aquest dia, durant els dies previs i posteriors hi ha programades un munt d’activitats relacionades amb les violències masclistes. No et perdis res!


Cada cop som més conscients de les violències masclistes, què són i com ens afecten en la nostra vida quotidiana. Cada vegada sóm més les persones que sortim al carrer, deixem de normalitzar certes violències i les fem visibles anomenant-les amb paraules que temps enrere sentíem llunyanes, com ara violència psicològica, agressió sexual o feminicidi. Ara bé, segueixen havent-hi violències que no identifiquem com a tals o a les quals no parem gaire atenció. Segurament deveu haver vist alguna vegada la imatge de les violències masclistes com un iceberg, oi? Aquesta metàfora mostra que hi ha violències masclistes visibles—agressions, abusos, violacions, feminicidis, etc.— i d’altres d’invisibles —publicitat, llenguatge i humor sexista, maltractament psicològic, estereotips de gènere, etc.

Les violències masclistes ens afecten a totes les dones, lesbianes i trans al llarg de tota la nostra vida, però ens afecten de manera diferent en funció de múltiples factors: estatus migratori, edat, situació socioeconòmica, diversitat corporal, sexoafectiva i de gènere, etc. Per tant, les reivindicacions i estratègies concretes poden variar entre les unes i les altres.

El dia 25 de novembre reivindiquem que totes aquestes violències deixin d’estar normalitzades i s’eliminin. Per fer-ho cal que hi hagi un treball continu de prevenció d’aquestes violències des de les primeres etapes de la vida, i cal també un treball personal molt important per identificar totes les idees, valors i pràctiques masclistes que conviuen amb nosaltres. No és un treball fàcil, però fer-lo ens fa més lliures!

 Acosta’t a l’Oficina Jove i als col·lectius feministes que tinguis més a prop i para atenció a les convocatòries de cada municipi, surt al carrer, participa-hi i reivindica un món lliure de violències masclistes!
 

Enllaços addicionals:

 


 

No t’imagines la vida sense tecnologia? Et donem algunes pistes per a fer un consum responsable de les TIC!

La tecnologia forma part de la nostra vida. Ja no ens podem imaginar el nostre dia a dia sense internet, el mòbil o les APPs. Estem acostumats a interactuar a través de la pantalla i no entenem com podien viure sense consultar crítiques d’un restaurant i reservar-lo amb una APP, sense escoltar música en streaming o sense veure sèries i pel·lícules per catàleg.

Les TICs han arribat per quedar-se d’una forma molt ràpida i el consum s’ha adaptat a aquesta realitat. La manera com consumim, comprem o interactuem amb aquestes tecnologies afecta la manera en que entenem el món i les altres persones. Noves maneres de relacionar-nos, de treballar i de comprar apareixen i es reinventen cada dia. Les noves generacions som els consumidors més exigents i, per tant, els que busquem les millors alternatives per adaptar-nos en aquesta realitat. Fer un ús ètic i més conscient dels recursos està, també, a les nostres mans. En aquest article trobareu 4 idees per triomfar en aquest sentit:


Quin telèfon compro?

La tria dels terminals s’ha convertit en un mal de cap. Les marques asiàtiques han conquistat un mercat que estava copsat pels sudcoreans i americans. En aquest aspecte us presentem dues alternatives.

La primera és escollir un telèfon ètic que es comprometi a no utilitzar materials obtinguts a través de l’explotació humana a la vegada que permeti canviar les seves parts en cas que trenquin. La segona opció, és un telèfon quilòmetre 0, és a dir, dissenyat i produït a la zona.

 

Quina companyia de telèfon és un must?

Cada vegada hi ha més companyies que ofereixen els tradicionals packs de trucades+dades.

Nosaltres us animem a que contracteu alternatives en forma de cooperativa d’usuaris ètica i creades al país. Amb fibra i dades de cobertura nacional ja és una realitat factible i fiable. Són una canya! Eficients, amables i ofereixen atenció en català.

 

Quina connexió a internet trio?

Recomanem que us decanteu per una xarxa oberta, transparent i col·laborativa que sigui una alternativa a les grans companyies que tenen la majoria de clients. Aquestes estan obertes a tothom que hi vulgui col·laborar en el projecte. Tant si ets un apassionat dels sistemes informàtics lliures com si vols entrar en aquest món, és una molt bona opció.

 

Quines APPs puc fer servir?

Aquí és on tenim més alternatives per poder escollir i triar. És veritat que el món de les aplicacions ens ha facilitat molt la vida, però a l’hora la seva tria ens condiciona molt el nostre dia a dia. No parem de veure com empreses de delivery, lloguer de cotxes o lloguer d’habitacions provoquen moltes conseqüències a la vida real. A continuació us expliquem altres tipus d’APPs que us poden ser útils i que respecten el medi i a les persones que hi treballen.

Un primer cas són les aplicacions que tradueixen les etiquetes dels aliments en textos comprensibles. És molt recomanable per si tens alguna al·lèrgies o intolerància o, simplement, per si vols saber exactament que estàs menjant.

Una segona opció és utilitzar aplicacions de delivery que es comprometin a unes condicions empresarials dignes per als Raiders.

Una altra novetat són aquelles aplicacions que ofereixen, a bon preu, aliments de botigues i restaurants que han quedat al final del dia. Una refregida a la vella idea del malbaratament i el reciclatge del menjar. És una pràctica molt estesa a Europa que fa poc que ha entrat al nostre país.

Finalment també us proposem dues opcions d’aplicacions per moure-us per la ciutat i el país. La primera és per aquells i aquelles que heu de fer ús del taxi. Hi ha diferents APPs que us ofereixen una flota amb etiqueta eco o  0 emissions que us farà el mateix servei al mateix preu que les més famoses. L’altra alternativa de mobilitat és triar una cooperativa que aposta per l’ús compartit de cotxes elèctrics, tant si és per ús esporàdic com si és per ús regular.

Sigui com sigui, tenim moltes alternatives tecnològiques amables amb el medi ambient i que respecten els drets humans, fent-vos la vida més fàcil! Tot en un sol click.


https://www.fairphone.com/es/

https://poppox.cat/

https://somconnexio.coop/

https://guifi.net/

https://myhealthwatcher.es/

https://ca.goteo.org/project/mensakas--app-de-menjar-a-domicili-responsable

https://www.somostriodos.com/10-aplicaciones-moviles-mejorar-mundo/

https://www.agorarsc.org/apps-que-facilitan-un-consumo-responsable/

https://toogoodtogo.es/es

https://toogoodtogo.es/es

https://www.sommobilitat.coop/

 

 


 

Vols fer pràctiques a la Unió Europea? Doncs no et perdis la nova edició del programa TLN Mobilicat!

Obtenir experiència laboral i sobretot a l’estranger és una molt bona opció ja que les empreses ho valoren de manera molt positiva.

Ara tens una oportunitat mitjançant el Programa de Garantia Juvenil - TLN Mobilicat – destinat a afavorir la inserció laboral de qualitat i millorar les competències professionals de persones joves beneficiàries del programa mitjançant unes pràctiques formatives en empreses tant públiques o privades i entitats a la Unió Europea.

Per poder participar en aquest programa cal que compleixis els següents requisits:

 • Tenir entre 18 i 30 anys d'edat.
 • Ser beneficiari/a de Garantia Juvenil. 
 • Estar inscrit/a com a demandant d'ocupació no ocupat al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.
 • Tenir estudis d'especialització de grau mitjà o superior o abandonats prematurament.
 • Tenir experiència laboral inferior a tres mesos en l'àmbit de l'especialitat.

El Programa està dividit en dues fases: una primera, fase de preparació i una segona, fase de pràctiques professional.

 • Primera fase: consisteix en una formació lingüística d’una durada mínima de 80 hores i màxima de 120 hores, una preparació intercultural prèvia a l’experiència laboral per tal de copsar les característiques socials i laborals del país de destí.

També inclou una orientació professional individual amb la finalitat de definir l’itinerari professional en funció del perfil formatiu i/o laboral, la situació personal de la persona participant i les seves inquietuds.

 • Segona fase: consisteix en una experiència laboral de pràctiques no remunerades durant un termini de 8 a 20 setmanes.

També, inclou un servei d’acompanyament en el procés d’orientació sobre el mercat laboral, suport d’un/a tutor/a durant l’estada de pràctiques i els dos mesos posteriors per tal de potenciar les capacitats de la persona.

El Programa TLN Mobilicat cobreix i es fa càrrec de les següents despeses:

 • El cost del viatge.
 • L’allotjament i manutenció durant l’estada a l’estranger.
 • L’assegurança.

Si tens qualsevol dubte, pots apropar-te a l'Oficina Jove de Treball o a qualsevol Oficina Jove per assessorar-te, conèixer totes les opcions i les eines necessàries perquè el teu viatge i recerca de feina sigui el més profitosa possible.

 


 

SAPS QUÈ ÉS #Malamente?

#Malamente és una campanya de prevenció de les violències sexuals en espais d’oci nocturn que comença aquest juliol i que continuarà fins a final d’any elaborant diferents materials i activitats per visibilitzar i aturar les violències sexuals.

Què són les violències sexuals?
Són un tipus de violències contra les dones que costa molt reconèixer perquè ens semblen conductes normals i naturals quan en realitat no ho són.  
Les violències sexuals apareixen com una forma de controlar i dominar a les dones a través del sexe, n’hi ha de molts tipus i estan presents en diferents espais.

A qui va dirigida la campanya?
Està dirigida als nois responsables d’aquestes agressions i a tots els nois que, en la mesura que no fan res per aturar-les, es converteixen en còmplices.

I què vol?
#Malamente vol mostrar algunes violències sexuals habituals com pot ser lligar de forma invasiva o opinar sobre els cossos de les noies.
#Malamente vol aturar les violències sexuals. Per això, després d’estiu s’iniciaran diferents activitats amb l’objectiu de visibilitzar altres formes de “ser noi” que s’allunyin de l’exercici d’aquests violències.

#Malamente té dos missatges per la gent jove.

 • Vol dir a les NOIES que no estan soles i que no són responsables de les violències que pateixen. Que tenen tot el dret a estar enfadades, tristes, cansades i rabioses, i a defensar-se de les  violències sexuals.

  I vol dir també que, encara que les violències sexuals facin molt mal i que hi ha moments que sembla impossible deixar enrere el dolor que provoquen, viure una sexualitat autònoma i plaent és possible.
   
 • Vol dir als NOIS que allò que no tenia cap mena d’intenció de fer mal, allò que naixia de les ganes de conèixer i compartir temps amb una noia, allò que era només un joc, allò que ni tan sols vas fer o dir tu, allò que va passar tan de pressa que ja ni ho recordes... també és violència sexual.

  I vol dir que ser-ne conscient, responsabilitzar-se del que es fa i canviar, és possible.  


#Malamente té bosses, pins, polseres, etc. Merchandising molt xulo per aturar les violències sexuals!
 

Més informació:

 

 


 

Vols ser voluntari i no saps per on començar?

L’estiu és l’època amb més oferta per realitzar voluntariats de tot tipus, però hi ha possibilitats per fer-ne durant tot l’any!

Al setembre comença el curs i és un bon moment per planificar una estada internacional per realitzar un voluntariat individual o en grup. Existeix una alternativa per cada tipus de voluntari i a continuació te n’expliquem uns exemples.
 

Voluntariat individual internacional

Si el que vols fer és un voluntariat individual per lliure, tens a la teva disposició una multitud d’organitzacions que ofereixen voluntariats de mitjà termini (entre 1 i 3 mesos) i llarg termini (entre 3 i 12 mesos) per tot el món.

En el cas de que la teva passió sigui el sector primari i la conservació del medi rural, ets un Woofer, i a woofing.net trobaràs molts grangers ecològics que busquen voluntaris a canvi d’allotjament i manutenció.

Vols conèixer món i t’encanta el contacte amb viatgers d’arreu? Et recomanem que provis el Projecte hi-connect que et permet viure en albergs de joventut de forma gratuïta a canvi d’una petita estada de voluntariat.

En canvi, si el que vols és ser voluntari en projecte socials, mediambientals o culturals, pots visitar hacesfalta.org per contactar amb projectes que necessitin voluntaris.

Alhora, també existeix la possibilitat de contactar ONGs del teu municipi per preguntar si tenen algun projecte nacional on pots participar-hi.
 

Voluntariat amb el Cos Europeu de Solidaritat

Si estàs pensant en la possibilitat de marxar uns mesos a Europa per fer de voluntari mentre aprens un nou idioma i t’integres a la comunitat local, estàs buscant un voluntariat europeu dins el Cos Europeu de Solidaritat (CES).

Aquest és un programa dins la Unió Europea on la persona voluntària rep unes contraprestacions a canvi del seu treball voluntari. Per tant, si esculls aquesta opció, et cobriran el cost del viatge, l’allotjament i la manutenció, uns diners de butxaca i la formació lingüística.

Per realitzar un voluntariat del CES has de buscar una organització d’enviament que t’acompanyi durant tot el procés de recerca del projecte, l’estada i la tornada.
 

Voluntariat en col·lectiu a Catalunya

Si per contra busques projectes col·lectius, segur que et motiva fer un camp de treball, una estada solidària o una brigada. Són projectes de curta durada (entre 2 i 5 setmanes) arrelats al territori d’acollida i que busquen sumar esforços per realitzar un petit canvi en la comunitat on es realitza.

Els camps de treball es caracteritzen per ser grups interculturals conformats el mateix dia de començament del projecte. El Servei Civil Internacional o la COCAT són les dues entitats que en generen més.

D’altra banda les estades o les brigades són grups conformats a Catalunya que volen fer un impacte en el lloc d’enviament i un projecte divulgatiu a Catalunya en el retorn. Setem i Associació Catalana per la Pau són dues de les organitzacions que n’organitzen.

Si vols més informació no dubtis en preguntar a l’Oficina Jove o al Punt d’Informació Juvenil més proper a casa teva. Allà t’orientaran i t’acompanyaran cap a la millor opció, et posaran en contacte amb organitzacions i et donaran consells sobre com gaudir al màxim de l’experiència.
 

Fes-te voluntari/a i gaudeix d’una experiència inoblidable!

Trobaràs més informació a:

 

 


 

Has de llogar un habitatge? T’expliquem què has de tenir en compte en el contracte de lloguer.

El contracte de lloguer és un acord amb el propietari per tal de que ens cedeixi l’ús d’un habitatge per un temps determinat a canvi d'una renda mensual (el que coneixem com lloguer).

Els propietaris volen assegurar-se que el llogater pagarà la renda del habitatge sense problemes i per això, a l’hora de llogar un habitatge demanaran el contracte laboral i les tres darreres nòmines. Normalment voldran que la teva nòmina tripliqui el lloguer mensual.

Per tal de signar amb totes les garanties i evitar abusos per part dels propietaris, cal abans de fer-ho,  revisar l’estat de l’habitatge i llegir molt bé el contracte per saber si aquest s’adapta a la llei, en aquest cas el títol II de la  Llei 29/1994 d’Arrendaments Urbans, que va ser reformat per última vegada el març de 2019.

Abans de signar..

 • Demana la cèdula d’habitabilitat i el certificat d’eficiència energètica.
 • Revisa aixetes, endolls i interruptors i comprova que els electrodomèstics funcionin i les portes i finestres tanquin bé.
 • Fes una llista de desperfectes, per intentar que el propietari se’n faci càrrec abans d’entrar a viure.
 • Fes fotografies de les  diverses estances de l’habitatge i adjuntar-les al contracte, així t’asseguraràs que en cas que marxis no et puguin culpar de desperfectes que no has ocasionat.
 • Demana pressupost detallat de totes les despeses per a fer el contracte, si el propietari és una empresa o entitat s’ha de fer càrrec de les despeses del contracte.

Al signar el contracte…

 • Assegura’t que sigui un contracte de lloguer habitual. Encara que el contracte tingui durada d’un any, s’ha de poder prorrogar obligatòriament fins als 5 anys (o set si el propietari és una empresa o entitat).
 • Fixa’t en la clàusula del desistiment. Aquesta t’ha de permetre acabar el contracte i marxar de l’habitatge als sis mesos, pagant una indemnització només si ho diu explícitament al contracte.
 • Si el propietari vol que a més de la renda paguis IBI i comunitat de propietaris, aquestes quantitats han d’estar especificades al contracte.
 • Vigila que la clàusula d’actualització anual de la renda no sobrepassi el límit legal: la variació anual de l’Índex de Preus del Consum, prenent com a referència l’IPC publicat a la data en que es firma el contracte. Si no hi ha clàusula d’actualització al contracte, aquesta no s’aplicarà i no ens poden variar la renda fins la finalització del contracte.
 • El propietari et pot demanar com a màxim tres mensualitats de fiança. Demana al propietari el comprovant que la ha dipositat a INCASÒL, l’organisme encarregat de gestionar-les ja que per exemple et pot ser útil a l’hora de demanar ajudes al lloguer.
 • Si tens dubtes, NO signis abans de que una persona experta revisi el contracte.

Al finalitzar el contracte...

 • Signarem amb el propietari un escrit de resolució de contracte, amb la data en que deixem l’habitatge, i les lectures dels consums d’aigua, llum i gas. Només pagarem el consum fins aquest dia.
 • Deixaràs les claus i el propietari ha de retornar-te la fiança en el termini d’un mes. Si no ho fa es pot reclamar amb interessos per via judicial.
 • Si hi ha danys a l’habitatge que excedeixin el desgast de l’ús i n’hagis de rendir comptes, es faran constar en aquest document, en presència de llogater i propietari.

Si necessites assessorament, et pots acostar a l’Oficina Jove o Punt d’informació més proper/a!

No esperis més i informa’t al Jove.cat

 

 


 

Has acabat d’estudiar i disposes de temps lliure? Potser és un bon moment per treballar i adquirir més experiència laboral!

Un cop acabats els mesos d’estudis on t’has dedicat a formar-te, t’agradaria tenir la teva primera experiència o ampliar la teva vida laboral per tal de treure uns “calerons” de cara l’estiu? O necessites simplement  pagar-te els estudis de cara l’any vinent?

Aquest estiu, pots viure una gran experiència que t’ajudarà a conèixer gent, aprendre a  treballar en equip i desenvolupar diferents competències  de cara a un futur laboral.

Però abans de començar a cercar feina, és important que sàpigues:


Quin és el teu l’ objectiu: de què vull treballar aquest estiu?

Concretar un objectiu de cara l’estiu a vegades potser un maldecap. Per això, hem de tenir en compte les habilitats i coneixements que tenim i les competències i altres requisits demanats, de tal manera que, el que em demanin a una  feina encaixi amb el meu perfil.

També és important marcar-nos un objectiu assequible per tal que les nostres expectatives s’ajustin a la realitat.

 

Com cercar la teva feina d’estiu?

De cara a l’estiu, és important conèixer el mercat i quins són els sectors que tenen més demanda, com per exemple; el món del lleure, l’hostaleria i turisme, etc.

Per trobar feina en aquests sectors el primer pas és tenir un currículum actualitzat i una carta de presentació (pots consultar tota la informació aquí).

Un cop actualitzat el currículum és important conèixer els portals i/o canals generals i específics.

Per exemple, si vols treballar en el món del lleure, una bona manera de cercar feina és consultar pàgines especifiques com per exemple: Treballar en l'àmbit social, educatiu i cultural,  o pots inscriure’t a la Borsa de Treball Oficina Jove Treball que gestiona ofertes del món del lleure.

També, pots contactar directament amb aquelles entitats que disposen d’una gran quantitat d’empreses col·laboradores tant en el món del lleure, informadors/es, etc. i consultar la borsa de Treball ACELLEC i en el sector de l’hostaleria i/o turisme la Borsa de Treball Pimec.

Si tens qualsevol dubte, pots apropar-te a l'Oficina Jove de Treball on t’orientaran sobre tots els recursos, canals de recerca segons el teu perfil i que tens al teu abast per aconseguir la feina que busques!

No esperis ni un minut més, un estiu diferent és possible!

 

Trobaràs més informació a:

 

 


 

Si tens dificultats per pagar el lloguer del teu habitatge: Ajuts d’Habitatge!

Si necessites ajuda per afrontar el pagament del lloguer, segueix llegint! T’expliquem quines són les línies d’ajut que ofereix l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a fer front al pagament de l’habitatge.


S’ofereixen 3 tipus diferents d’ajuts per fer front al pagament de l’habitatge per a les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats i a qui aquest cost pot situar en risc d'exclusió social residencial.

 

 1. Si ets una persona que ha contret deutes en relació amb l’habitatge, pots sol·licitar les Prestacions econòmiques d'especial urgència.

Aquestes prestacions són ajuts a fons perdut que tenen la finalitat de garantir un habitatge a la persona sol·licitant i a la seva unitat de convivència.

Els ajuts estan dirigits a persones físiques residents a Catalunya, amb uns ingressos de la unitat de convivència que no superin els límits establerts a les bases de la convocatòria i que es trobin en risc d’exclusió social residencial per deutes d’impagament (rendes de lloguer o quotes hipotecàries) o a persones que han perdut l’habitatge com a conseqüència d’un procés de desnonament o d’execució hipotecària.

Aquests es poden sol·licitar al llarg de tot l’any de manera presencial a les Borses de mediació per al lloguer social, les Oficines locals d'habitatge, el Consorci de l’Habitatge de Barcelona o l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i la prestació és d’un màxim de 3.000,00€ pel cost del lloguer anual.

 

 1. Si has llogat un pis a través de les borses de mediació, entitats sense ànim de lucre, administracions o entitats públiques i no pots costejar-lo, t’interessen les Prestacions per a col·lectius específics.

Aquests són ajuts a fons perdut per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l'habitatge pot situar en risc d'exclusió social residencial.

El període de presentació de sol·licituds s’ha de fer presencialment a les Borses de mediació per al lloguer social, les Oficines locals d'habitatge o l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i s’inicia el 25 de gener de 2019 i finalitza el 31 d’octubre de 2019, i l'import de la prestació és de màxim pot ser de 200,00€/mes (2.400,00€ anuals) i mínim de 20,00€/mes (240,00€ anuals).

 

 1. Si tens problemes per pagar el lloguer i estàs dins un sector de població en risc d’exclusió social, mira’t les Subvencions per al pagament del lloguer.

Aquestes subvencions són en règim de concurrència competitiva i serveixen per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer.

Aquests ajuts van dirigits a totes les persones que siguin titulars d'un contracte de lloguer que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya i compleixin els requisits de la convocatòria.

El període de presentació de sol·licituds s’inicia el 16 d'abril de 2019 i finalitza el 7 de juny de 2019, i s’ha de fer de forma presencial a les Borses de mediació per al lloguer social, les Oficines locals d'habitatge o l’ Agència de l’Habitatge de Catalunya o a la seu de l’entitat titular o administradora de l’habitatge, i la subvenció cobreix fins al 40% del lloguer anual, sempre i quan no superi els 2.400,00€ anuals

Sol·licita l’ajuda que necessites!

 

Trobaràs més informació a:

 

 


 

Surt de la rutina i treballa aquest estiu a l’estranger!

Edificis, la Barceloneta, les acadèmies d'anglès, els negocis de tota la vida... vols canviar-ho per buildings, afterwork, english school, boss, partners? És possible! I és més fàcil del que et penses!

Pots viure una gran experiència que t’ajudarà a créixer a tots els nivells.  


Abans de començar, tens clars quins aspectes són importants?

Per marxar a treballar a l'estranger, hauràs de fer un seguit de preparatius previs que determinaran la teva estança al país on marxis. Tingues en compte que aquests preparatius variaran segons el país de destí.


Objectius

El primer consell per organitzar i preparar el teu viatge és escriure aquells dubtes en una llibreta i anar concretant-los:

 • Quant de temps vull viure-hi?
 • Conec l’idioma del país?       
 • Quins són els meus objectius personals i professionals?
 • Com m'agradaria enfocar la meva experiència professional?
 • Podré compaginar-ho amb una feina a mitja jornada?
 • Tinc clar de què podria treballar?
 • Quin són els requisits de visat?
 • Necessitaré contractar una assegurança mèdica?

Un cop tinguis definits els objectius, hauràs de tenir en compte que en cada país els costums poden ser diferents. Això pot afectar també als aspectes laborals, com per exemple al tipus de currículum que hauràs de preparar o el format de carta de presentació i/o motivació que em poden requerir. Per exemple,  si vols treballar a països de la Unió Europea, pots consultar els diferents tipus de currículum o carta de motivació que es demanen a la pàgina d’Europass.

És important que facis recerca d’aquest aspectes abans del teu viatge.

 

Currículum i entrevista

El segon consell  és que adeqüis el teu CV a l’idioma i et preparis l’entrevista en l’idioma del país on vols anar.  A la pàgina de My Interview Simulator podràs veure com es preparen les entrevistes en diferents contextos internacionals.

 

Dubtes i preguntes

I el darrer consell és que si tens qualsevol dubte et posis en contacte amb l'Oficina Jove de Treball per assessorar-te, conèixer totes les opcions i les eines necessàries perquè el teu viatge i la recerca de feina sigui el més profitosa possible.


No t’ho pensis més, un estiu diferent és possible!
 

Trobaràs més informació a:

 

 


 

Ajuts al Pràcticum Odisseu

Estàs estudiant i has de fer les pràctiques? Amplia la teva experiència laboral amb els Ajuts al Pràcticum Odisseu

S’obre la convocatòria del programa Ajuts al Pràcticum Odisseu 2019, que ofereix 72 estades de pràctiques remunerades a joves universitaris a les empreses situades en municipis rurals Leader de Catalunya.

Des de la Direcció General de Joventut, juntament amb la Secretaria d’Universitats i Recerca i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, posen en marxa la tercera edició dels Ajuts al Pràcticum.

Si ets una empresa d’algun dels territoris rurals Leader o una persona jove que estudia un Grau o Màster oficial en alguna universitat del sistema universitari de Catalunya, no tens excusa. Participa!


En què consisteix?

El Pràcticum Odisseu ofereix fins a 72 ajuts de 750€ per a la realització de les pràctiques remunerades a joves estudiants (de Grau o Màster oficial) en empreses situades a municipis rurals. El programa cofinança a les empreses el 50% la realització de les pràctiques. I les pràctiques han de ser d’un mínim 300 hores i s’han de dur a terme entre el mes de maig i setembre de 2019.

L’objectiu és possibilitar que els joves tinguin una primera experiència laboral a territoris rurals, aproximant així el talent jove a les empreses del territori. Aquest Pràcticum contribueix a la finalitat del programa Odisseu, que és fomentar l’arrelament del jovent al territori i frenar el despoblament dels municipis de les àrees rurals. Per aquesta raó, els Ajuts al Pràcticum posen en contacte al teixit empresarial del territori i als estudiants universitaris perquè aquests puguin fer pràctiques i així obtenir les primeres experiències laborals.

Comença a experimentar el teu futur!

 

Per a més informació consulta:

 

També pots informar-te dels passos a seguir al web del programa Odisseu o contactar amb: practicum@odisseujove.cat, o bé amb el grup Leader de la teva comarca.

 


 

Tens menys de 30 anys? Estàs inscrit a la Garantia Juvenil (o pensaves apuntar-t’hi)?

Fa temps que tens un projecte en ment, però et manquen els € per posar-lo en marxa?

La Generalitat de Catalunya posa en marxa un ajut econòmic per tal de facilitar la inserció laboral dels joves menors de 30 anys acollits al Programa de Garantia Juvenil, mitjançant l'autoocupació.

Qui ho pot sol·licitar?
Poden sol·licitar aquests ajuts els joves menors de 30 anys, prèviament inscrits al programa de Garantia Juvenil, que es donin d'alta com a treballadors autònoms des de l'1 d'octubre de 2017 fins a la data màxima de presentació de sol·licituds de subvenció, 15 d’octubre de 2018.

Com fer la sol·licitud?
El termini de presentació de sol·licituds és del 20 de juliol fins al dia 15 d’octubre de 2018. La sol•licitud s’ha de fer de forma telemàtica aquí.

L’import de la subvenció serà de 9.900,00 euros per a persones joves inscrites a la Garantia Juvenil que romanguin de forma ininterrompuda durant 12 mesos d’alta al RETA o règim alternatiu.

Vols saber més?
Des de la Direcció General de Joventut organitzem sessions informatives, en col•laboració del Servei d’Entitats d’Economia Social i Autoempresa, sobre la convocatòria. Aquestes sessions estan adreçades tant a joves com a professionals que estigueu interessats en conèixer la convocatòria  i els seus requisits.

Les sessions informatives programades són:  

Trobaràs més informació sobre els ajuts aquí.

No ho deixis passar!

 

 


 

Treu-li suc a aquest estiu, treballa o forma’t en l’educació en el lleure!

L’estiu és un bon moment per fer coses noves, una d’elles és per a capacitar-te com a monitor o per a treballar en el camp de l’educació en el lleure. Treballar en activitats de lleure o fer cursos intensius de monitor o de director d’activitats de lleure infantil i juvenil és una bona oportunitat per créixer a nivell personal i professional.


Treballa en el món del lleure

Els diplomes de director i de monitor d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, t’habiliten per poder treballar en l’àmbit de l’educació en el lleure.

Aquesta feina la pots fer, de manera remunerada, en el sector de l’educació en el lleure, especialment durant l’estiu, on hi ha una demanda creixent de persones titulades degut a les vacances escolars. També pots trobar ocupació durant l’any en menjadors escolars, activitats extraescolars, centres diaris d’educació en el lleure...

De juny a setembre l’oferta d’activitats de lleure s’incrementa considerablement i hi ha més demandes de monitors i directors en casals, colònies, campaments, rutes, camps de treball, ludoteques, establiments amb animació turística...

La feina en l’àmbit de l’educació en el lleure està regulada pel Conveni col•lectiu del sector del lleure educatiu i sociocultural.
Pots contactar amb entitats o empreses que organitzin aquesta mena d’activitats per saber si busquen personal o tenen alguna borsa on et puguis apuntar.

Més informació a:


Forma’t com a Monitor/a o Director/a

Si t’interessa el món de l’educació i t’agrada dinamitzar i ser protagonista d’una manera global en el creixement personal d’infants i d’adolescents a les seves activitats en el temps de lleure pots inscriure’t als cursos intensius de director/a o de monitor/a d’educació en el lleure que durant l’estiu organitzen les escoles d’educadors en el lleure.

La única condició que se’t demana és que tinguis 18 anys complerts al moment d’iniciar el curs.

Les escoles d’educació en el lleure d’arreu de Catalunya, reconegudes per la Direcció General de Joventut, tenen una variada oferta de cursos i moltes programen intensius d’estiu.

I recorda que pots convalidar part dels mòduls del curs de director amb estudis universitaris i amb dos anys d’experiència en el món del Lleure (700h mínim). Consulta-ho a les escoles de lleure.

Més informació a:

 

 


 

Assegura’t el moment!

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l'Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, ha posat en marxa una campanya de sensibilització per conscienciar de la importància de la prevenció de riscos tant en l'àmbit personal com en el laboral.

Cada dia pots viure un situació de risc que cal prevenir i evitar.

 • Quan estiguis davant d’una pantalla recorda separar-te’n uns 50 cm! La il•luminació i evitar els reflexes també són importants!
 • Si repeteixes molt una acció, ves amb compte! Procura canviar els moviments i les postures, per exemple, quan utilitzis el ratolí o el teclat del mòbil.
 • Ves canviant l’activitat! Descansa de tant en tant! Et sentiràs millor.
 • No portis massa pes i aixeca càrregues amb ajuda, amb els equips adequats i amb la postura correcta!
 • No corris per arribar a l’hora, surt amb el temps necessari! Conduir qualsevol vehicle o caminar sense seguir les normes pot tenir conseqüències greus per tu i pels altres!
 • Planifica’t i organitza’t! L’estrès no és un bon company!
 • Treballa en equip, aprendràs més, tindràs més bons resultats i viuràs una bona experiència!
 • Demana i informa’t de tot allò que desconeixes o  que has de saber per fer bé la feina i protegir-te. Davant de qualsevol dubte demana informació, hi tens tot el dret!
 • Quan utilitzis productes químics llegeix sempre les etiquetes del producte i segueix les instruccions!
 • Si utilitzes auriculars, vigila amb el volum!

Tens molta més informació a http://treball.gencat.cat/ca/ambits/seguretat_i_salut_laboral/promocio_i_campanyes/28-abr/2018/campanya-joves/

Prevenir assegura el teu present i millora el teu futur!

#caprisc

 

 


 

Portal Estiu de la Generalitat de Catalunya

Comença l’estiu..
Ja tens tot allò què et cal?
Entra al Portal Estiu de la Generalitat de Catalunya

L’estiu és una època on la majoria de nosaltres canviem moltes de les dinàmiques que portem al llarg de la resta de l’any, i, per tant, hàbits i conductes. Aquests canvis comporten noves necessitats i activitats.

La Generalitat de Catalunya posa a la vostra disposició el Portal Estiu que us ofereix consells i recomanacions, que us poden ser útils per treure profit de l’estiu, on trobaràs activitats d’estiu, formació, beques i ajuts, consells de seguretat i molt més.

El Portal Estiu vol ser com una navalla suïssa d'usos múltiples o com la pantalla d’inici del vostre ordinador on teniu els accessos directes a tots els temes que us interessen.

Així doncs, des dels vostres ordinadors o dispositius mòbils podreu consultar ràpidament totes aquelles informacions relacionades amb l’estiu: estat de les platges, previsió metereològica, com prevenir incendis, informació turística, l’ús del mòbil a l’estranger, agenda de festes, activitats d’estiu, beques per a infants i adolescents relacionades amb el lleure estiuenc, o informació útil en cas d'emergència són alguns dels molts temes que podeu consultar al Portal Estiu.

No dubtis més i entra al Portal Estiu!

 


 

Vols emprendre? Tens ganes de conèixer les possibilitats que existeixen?

Coneix el programa Catalunya Emprèn 2017-2020, que promou la formació del talent emprenedor entre els joves

Hi pots trobar suport a la teva iniciativa, la possibilitat de contactar amb persones per parlar del teu negoci o projecte, així com diferents recursos per desenvolupar-lo.

La Generalitat de Catalunya dóna continuïtat al programa Catalunya Emprèn, consolidant una iniciativa que es va posar en marxa l’any 2012 amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya.

Entre els principals reptes del programa per als propers quatre anys es troba promoure la formació en emprenedoria entre els joves. Aquest programa diferents iniciatives:

Xarxa Emprèn: ofereix un servei de suport a l'emprenedoria per a la creació d’empreses, on pots trobar informació, assessorament, formació i recolzament en el procés de consolidació del teu projecte.

@EmprenSocial: fomenta l’ecosistema de l’emprenedoria social amb la participació d’entitats i institucions socials.

Aracoop: dona a conèixer el paper de l’economia social i cooperativa com a model empresarial competitiu. Ofereix formació, acompanyament a la internacionalització i assessorament.

Programa Consolida’t: impulsa accions que afavoreixin el treball autònom en el mercat de treball, fent possible creixement i competitivitat al mateix temps.

Start up Catalonia: promou l’acceleració de les start-ups, d’empreses innovadores amb potencial de creixement, mitjançant l’acceleració de les vendes i la internacionalització.

Programa d’Emprenedoria corporativa: afavoreix la connexió entre empreses mitjanes i grans ja consolidades i les start-ups, les persones emprenedores, les investigadores i les petites empreses, per afavorir-ne la col·laboració.

#ServeisPerEmprendre: recull tots el serveis d’emprenedoria actualment existents a Catalunya.

Si tens cap dubte o et cal algun assessorament, contacta amb la teva Oficina Jove més propera:

Pots trobar més informació del programa Catalunya empren a:

 

 


 

T’agrada la teva llengua?

Vols fer de voluntari, però no tens temps per anar amunt i avall?

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya posa en marxa el VxL virtual, una nova modalitat de Voluntariat per la llengua vxl.cat  que permet practicar català a través de la conversa per mitjà d’aplicacions de videoconferència. D’aquesta manera, els participants podreu practicar català des de qualsevol lloc del món.  

El VxL virtual té per objectiu crear parelles lingüístiques,  formades per un voluntari que parla català habitualment i un aprenent que en té coneixements bàsics, que es comprometen a conversar per videoconferència una hora a la setmana, durant 10 setmanes. Només cal ser major d’edat i disposar d’un ordinador amb bona connexió a Internet, càmera, micròfon i altaveus o auriculars i descarregar un programa de videoconferència.

Les parelles lingüístiques es formen a partir de la disponibilitat horària i les preferències del voluntari i de l’aprenent.  

Els participants comptareu amb el suport d’un equip de dinamitzadors que facilitaran unes orientacions bàsiques, materials de suport en línia i atendran les consultes dels voluntaris i dels aprenents.

Pots inscriure’t a: http://vxl.cat/participa-hi

No ho dubtis més i fes-te VxL!
Més informació a: http://vxl.cat/

Pujar