Premi Carnet Jove de Còmic 2024

L'objecte principal del Premi Carnet Jove de Còmic és promoure l'accés a l'àmbit professional de les persones joves dibuixants i guionistes de vinyetes. Consisteix en la dotació econòmica i l'edició d'un llibre amb l'entitat col·laboradora que determini la convocatoria de l’any vigent. D'aquesta manera la persona seleccionada adquireix coneixements i experiència en aquest sector professional.

Va destinada a persones que tinguin entre 16 i 31 anys en el moment de presentar la sol·licitud i que siguin titulars del Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya.

Enguany ja tenim guanyadora del 1r PREMI CARNET JOVE DE CÒMIC!:

El passat dijous 4 d’abril, es va dur a terme la presentació de la guanyadora del Premi CJ de Còmic 2024 mitjançant una roda de premsa a les instal·lacions de Norma Editorial. La Júlia Sobrino Vigara, de l'Hospitalet de Llobregat, editarà i publicarà el seu còmic "El Misteri de la Geoda Rosada", amb una tirada de 1.500 exemplars i una remuneració de 8.000 euros sota el segell de Editorial Astronave donat el seu enfocament juvenil i la seva naturalesa de món màgic. Van acudir alguns mitjans de comunicació, entre els quals es trobaven:

  • El Punt Avui (trobareu la notícia a la portada de l’apartat “Cultura”)
  • Underbrain (trobareu la notícia a la home i a l’apartat “articles”)

"El Misteri de la Geoda Rosada" narra la història de tres infants que, avorrits en les seves vacances al poble, indagaran pels voltants fins a descobrir un riu en el qual uns capgrossos es converteixen en granotes en qüestió de segons. Intrigats per aquest fenomen investigaran fins a descobrir la geoda que dona títol a l'obra, i tot un microcosmos de granotes que xocarà amb qualsevol cosa que haguessin vist abans en les seves vides. 

Moltes felicitats Júlia!! Estem desitjant veure ja publicat el teu Còmic :) 

Aquí trobareu les pàgines de les obres finalistes i de la guanyadora, les quals es van exposar al 42 Còmic Barcelona. A més, del 18 de juny al 9 d’agost, podreu gaudir de l'exposició presencialment a la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra. 

 

 

 

Pujar